ΑΝΘΗ ΛΟΥΚΑΤΟΥ: Η ΙΔΡΥΣΗ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΤΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...

Τοποθέτηση της Ανθής Λουκάτου, Δημοτικού Συμβούλου της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» από τη Δ.Ε. Άνοιξης και Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την απόσυρση των δύο θεμάτων που αφορούσαν την ίδρυση Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου και Κέντρου Μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού στο Δήμο Διονύσου 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολουθήσαμε -για μια ακόμη φορά- το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στη σκηνή του Δήμου Διονύσου από το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και την παράταξή του.

Δύο σημαντικά θέματα που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, η Ίδρυση Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου και η δημιουργία Κέντρου Μελέτης Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, αποσύρθηκαν και αναβλήθηκαν επ’αόριστον με απόφαση του Δημάρχου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της πλειοψηφίας και την ανεξαρτητοποίηση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου της Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγγέλας Δήμου.

Ως Δημοτική Σύμβουλος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», δε γνωρίζω ποιο ήταν το πρόβλημα που προέκυψε και προκάλεσε την αιφνιδιαστική απόσυρση των δύο θεμάτων από το Δήμαρχο. Πλην όμως, οφείλω να καταθέσω τη θέση της δημοτικής μας κίνησης επί των συγκεκριμένων θεμάτων, η οποία είναι η εξής:

Η Ίδρυση του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου αποτελεί μια κοινωνική δομή απαραίτητη για το Δήμο μας, με σημαντικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, τις οποίες έχει ανάγκη τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η σχολική κοινότητα.

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Μελέτης Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, χωρίς να παραγνωρίζεται η προσφορά των Μικρασιατών και των Ποντίων της περιοχής μας στο Διόνυσο, αντιπροτείνουμε και επαναφέρουμε την προεκλογική μας θέση για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο Διονύσου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, το οποίο θα αποτελέσει κέντρο μελέτης και ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων όλων των «φύλων» που έχουν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διονύσου και αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του πολιτισμού της περιοχής μας, όπως για παράδειγμα, οι Αρβανίτες, οι Σαρακατσάνοι και οι Βλάχοι. 

Αναμένουμε την επαναφορά των θεμάτων αυτών σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να καταθέσουμε και επίσημα τις προτάσεις μας.

Ανθή Λουκάτου 
Δημοτική Σύμβουλος
«Νέα Πνοή Για τον Διόνυσο»
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου