ΑΘΩΟΙ ΟΙ 11 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής στον αγώνα των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής ενάντια στα διόδια...
Αθώα κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τα 11 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής ενάντια στα διόδια στην εξ αναβολής συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Οι 11 συμπολίτες μας παραπέμφθηκαν σε δίκη μετά από μήνυση της εταιρείας των παραχωρησιούχων σε βάρος τους, η οποία αφορούσε τις κινητοποιήσεις στον σταθμό διοδίων Αφιδνών κατά τα έτη 2009-2010. 

Προτροπή σε βία, παρακώλυση κυκλοφορίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας ήταν μερικές μόνο από τις κατηγορίες που βάραιναν τα μέλη του Κινήματος κατά των διοδίων. 

Η αθωωτική απόφαση που πέτυχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αποτελεί μεγάλη δικαστική νίκη και δημιουργεί θετικό προηγούμενο για τη συνέχεια του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. 

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι, κυρίως κάτοικοι του Ωρωπού, ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, μέλη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων. 

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης των 11 κατηγορουμένων ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καραμάνος. Τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων κατά των διοδίων εξέφρασε με την παρουσία του στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.