Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΑΠΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Χάντμπολ και οι προοπτικές για εισαγωγή των αθλητών με μοριοδότηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η συμμετοχή του παιδιού σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το Χάντμπολ, μπορεί να του εξασφαλίσει σημαντική μοριοδότηση για την εισαγωγή του στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ). Η μοριοδότηση μπορεί να επιτευχθεί είτε...
μέσω του σωματειακού αθλητισμού (Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ), είτε μέσω του Σχολικού Αθλητισμού (πχ. συμμετοχή Λυκείου Άνοιξης).

Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν γονείς και παιδιά.

Στα ομαδικά αθλήματα όσο μικρότερος είναι ο συναγωνισμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα διάκρισης. Ενδεικτικά τα σωματεία Χάντμπολ σε ολόκληρη την Αττική στην ηλικία των 15 έως 18 ετών (λύκειο) είναι : 12 παίδων και 5 κορασίδων. Οι 2 πρώτοι από το πρωτάθλημα της Αττικής αγωνίζονται στην 8άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η προοπτική διάκρισης μέσω του γυναικείου Χάντμπολ είναι πολύ μεγάλη. 

Ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ είναι επίσημο μέλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) από το 2013 και μετέχει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ για αγόρια και κορίτσια από 6 έως 14 ετών.

Ο σύλλογος έχει την τύχη και την τιμή να έχει για προπονητή τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Ανάπτυξης Νοτίου Ελλάδος, Κώστα Κότσιρα η παρουσία του οποίου εγγυάται τις καλύτερες προϋποθέσεις διδασκαλίας και εκμάθησης του αθλήματος.

Στα 3 χρόνια λειτουργίας του σωματείου ήδη 2 αγόρια και 3 κορίτσια έχουν κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας στην κατηγορία τους.

Ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές μοριοδότησης για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την αγωνία και το ενδιαφέρον των γονέων για την εξασφάλιση των καλύτερων προοπτικών για τα παιδιά τους και το δικαίωμα των παιδιών για σωστή άθληση, δημιούργησε δύο προγράμματα γνωριμίας και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία χάντμπολ στα μικρά παιδιά (από 6 έως 10 έτών) και στα κορίτσια (από 9 έως 12 ετών) από 1 Απριλίου 2016 έως 15 Ιουνίου 2016.

Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ