Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: "ΝΑΙ ΣΕ HOT SPOT ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ..."


Θετικός στην υπό προϋποθέσεις δημιουργία "Hot Spot" εντός του Δήμου Διονύσου για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, δηλώνει σε χθεσινή (3/3) του συνέντευξη στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM" του Δήμου Ηρακλείου, ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" και πρώην Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. Ο κος Καλαφατέλης, όταν ρωτήθηκε...
για το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα των προσφύγων από το edionysos.gr, διευκρίνισε ότι εφόσον κριθεί τελικά επιβεβλημένη η δημιουργία Hot Spot εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου, θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πλήρως οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό. Ειδικότερα, τόνισε ότι ο χώρος που θα επιλεγεί θα πρέπει να μην είναι κοντά σε σπίτια και οικισμούς ενώ ανέφερε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν, προκειμένου η σίτιση και διαμονή τους να είναι διαχειρίσιμη.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας", οι 3 από τις 7 δημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου απαρτίζονται σε ένα σημαντικό βαθμό από πρόσφυγες και δεν είναι δυνατόν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία να αρνηθεί ο Δήμος Διονύσου τη φιλοξενία ενός εύλογου αριθμού κατατρεγμένων ανθρώπων, πάντα όμως βάσει ενός αποτελεσματικού σχεδίου το οποίο θα μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία. Τέλος, ο κος Καλαφατέλης επεσήμανε ότι ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει την πραγματοποίηση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των προσφύγων, προκειμένου να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις του Δήμου και να τοποθετηθούν, ελπίζει όμως ότι θα το κάνει το συντομότερο δυνατό.

Συνέντευξη του επικεφαλής της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας Διονύσου" Γιάννη Καλαφατέλη στον Επικοινωνία 94FM 

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες αποδεικνύονται οι προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Καλαφατέλης από το μικρόφωνο του Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή "Δημοτικές Διαπλοκές"

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφατέλη, η στάση που έχει επιδείξει η παράταξή του έως σήμερα είναι ιδιαίτερα ήπια απέναντι στις επιλογές της δημοτικής αρχής, εντούτοις εκείνη ακόμα δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι διοικεί… «Η στάση μας ήταν ήπια στο δημοτικό συμβούλιο σ’ αυτό τον ενάμιση χρόνο. Παρόλα αυτά οι προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου αποδεικνύονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφατέλης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στα προβλήματα του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου υποστήριξε πως το μεγαλύτερο εξ’ αυτών είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται στην υλοποίηση του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων. Ένα έργο 96 χιλιομέτρων, που μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί σε πολύ χαμηλό ποσοστό, αφού έχουν ολοκληρωθεί μόλις και μετά βίας 7 χιλιόμετρα. «Έχουν γίνει μόνο τα 7 χιλιόμετρα μέχρι σήμερα προφανώς επειδή δεν υπάρχουν οι πιέσεις στον εργολάβο και η ανάλογη επίβλεψη των εργασιών», σχολίασε ο Γιάννης Καλαφατέλης.

Επιπροσθέτως, ο πρώην δήμαρχος Διονύσου έθιξε τα θέματα της καθαριότητας, της οικονομικής κατάστασης, αλλά και της πανθομολογούμενης ελλιπούς αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή. «Παρέλαβα 10,5 εκ. ευρώ αποθεματικό και 9,5 εκ. ευρώ χρέη και παρέδωσα 14,5 εκ. ευρώ και μόλις 3 εκ. υποχρεώσεις για δάνεια, παρά τις περικοπές ΚΑΠ και ΣΑΤΑ. Μπορώ να πω ότι ο δήμος μας είναι οικονομικά εύρωστος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφατέλης και πρόσθεσε λέγοντας πως «η διοίκηση έχει λυμένα τα χέρια να προχωρήσει σε νέα έργα»! Τέλος, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Διονύσου» αποκάλυψε πως προχωρά σε διεύρυνση και ανανέωση της δημοτικής του παράταξης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω link:

https://drive.google.com/file/d/0B9ofjAWJVQl1QWwwWVppcC1rUVE/view