ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ 117 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΕΒΑ


Ο Δήμος Διονύσου ξεκίνησε για το 2016 τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το 2016 διανομή του Προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Διονύσου με την οποία 117 ωφελούμενοι και οι οικογένειες τους, που είχαν αιτηθεί και πληρούσαν τις προϋποθέσεις, παρέλαβαν την Τρίτη και Τετάρτη 5 & 6 Απριλίου από το Κοινοτικό Κατάστημα της Άνοιξης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε μέσω της συμμετοχής του Δήμου Διονύσου στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Ανατολικής Αττικής που δημιουργήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής).

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας αλλά και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και υλοποιείται στον Δήμο με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι είχαν πιστοποιηθεί, παρέλαβαν σειρά προϊόντων ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, έτσι όπως έχει εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παρέλαβαν ήταν συσκευασίες με λάδι, πορτοκάλια, γάλα εβαπορέ, φακές, φασόλια, βρεφικές πάνες, οδοντόκρεμες, ζάχαρη και μακαρόνια.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση: «Ο Δήμος Διονύσου προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός στους δημότες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση. Η συνδρομή τους αποτελεί για μας θέμα άμεσης προτεραιότητας και πρωταρχικό μας μέλημα. Είμαστε αποφασισμένοι και το κάνουμε πράξη, όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη και τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι μέρος των δράσεων που έχουμε δρομολογήσει για το σκοπό αυτό».

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ