ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ


Στο μικρασιάτικο γλέντι του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης...
 
Παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το μικρασιάτικο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε, με την υποστήριξη του Δήμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου για τη γιορτή του Άι Γιάννη του Κλήδονα.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου παρακολούθησαν την αναβίωση του εθίμου με το παραδοσιακό κάψιμο των μαγιάτικων στεφανιών, πέρασαν πάνω από τις φωτιές, άκουσαν τα περιπαικτικά δίστιχα των ηλικιωμένων και στη συνέχεια διασκέδασαν και χόρεψαν με ζωντανή μουσική από το μουσικό συγκρότημα της δημοφιλούς Μαρίας Σουλτάτου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης συνεχάρη την πρόεδρο κα Ειρήνη Πατέλη και τα μέλη του Δ.Σ. για την πολιτιστική τους δράση και τη διοργάνωση όμορφων παραδοσιακών εκδηλώσεων που συμβάλλουν, όπως ανέφερε, στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, ενώ κρατούν ζωντανά τα έθιμα μας, κάνοντάς τα γνωστά στους νεώτερους.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στην ιστορία του εθίμου και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Ζαμάνη για την στήριξή του στην προσπάθεια του Συλλόγου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Κρυονερίου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Κοκμοτός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ράικος και Γιάννης Καλαφατέλης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Άνοιξης Χαράλαμπος Πιπέρης και ο Τοπικός Σύμβουλος Κρυονερίου Ηρακλής Χιώτης.