ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΓΟΝΙΜΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/6 στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου η εκδήλωση...
που διοργάνωσε η ΔΑΔΙΟΝ με θέμα : "ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ" και ομιλητές την κ. Λυμπεροπούλου Δήμητρα, Γεωπόνο- Περιβαλλοντολόγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον κ. Χλύκα Νίκο, Δασολόγο - Μελετητή και τον κ. Ψυχογιό Θεοδόση, Πολεοδόμο.

Οι ομιλητές παρουσίασαν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, εστιάζοντας κυρίως στην περιοχή του Δήμου Διονύσου όπου το θέμα των οικισμών ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνέχεια απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τούς παραβρισκόμενους δημότες.

Επιπλέον, η κ. Λυμπεροπούλου τόνισε ότι «οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοικτές για κάθε φορέα του Δήμου, αλλά και για όποιον δημότη ξεχωριστά θα ήθελε διευκρινήσεις.».

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις όλοι οι πολίτες και κοινωνικοί φορείς ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Παρά την ένταση που υπήρξε από ορισμένους συνδημότες μας, έγινε φανερό από τις εισηγήσεις ότι, με το παρόν νομικό πλαίσιο, γίνεται σοβαρή προσπάθεια ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα όσων αγόρασαν ή και έχτισαν νόμιμα στα όρια του Δήμου Διονύσου, προστατεύοντας τον δασικό πλούτο και βάζοντας την βάση για τον σωστό πολεοδομικό σχεδιασμό, όπου υπάρχουν υποδομές και δομημένες εκτάσεις, με ουσιαστική συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου.

Θεωρούμε ότι μέσα από τον γόνιμο διάλογο, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και απόψεις που θα είναι στη συνέχεια πολύτιμες για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για ένα θέμα που ταλανίζει τον Δήμο Διονύσου και όχι μόνο, για παρά πολλά χρόνια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Ζαμάνης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι, και πολλοί δημότες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ