ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ


Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των χωμάτινων δρόμων καθώς και οι καθαρισμοί σε δρόμους, πεζοδρόμια και ρέματα στη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας, με τις οποίες επιδιορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι ζημιές που είχαν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από τη θεομηνία, λόγω της εξαιρετικά ισχυρής βροχόπτωσης, της 7ης Ιουνίου 2016...


Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε σειρά οδικών έργων, όπως διαπλατύνσεις και διανοίξεις χωμάτινων δρόμων σε πολλές περιοχές, οι οποίες θα κάνουν ευκολότερη την επικοινωνία στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Κοινότητας της Σταμάτας όπως και την πρόσβαση σε πιο δύσβατες περιοχές, που είναι απαραίτητη, ειδικά εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της δημοτικής συμβούλου Αγγελικής Πέππα εντεταλμένης για τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας και για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου στο Δήμο Διονύσου.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις και τα οδικά έργα πραγματοποιήθηκαν στις οδούς: Μικράς Ασίας, Δεξαμενής, Διονύσου (Παλαιοσταμάτα), Ερωφίλης , Σπαρτέζας (Μιχαλέτσα) και Αμυγδαλέζας- Αγίας Σωτήρας.

Παράλληλα απομακρύνθηκαν υλικά και έγινε καθαρισμός του εξωτερικού χώρου του Κοιμητηρίου Σταμάτας καθώς και του Μοναστηριού της Μυρτιδιώτισσας στην Αμυγδαλέζα, ενώ πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί στο ρέμα της Γκούριζας και στο ρέμα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου.

Για τη μικρή γέφυρα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, πέραν του καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε, η Τεχνική Υπηρεσία εκπονεί ήδη μελέτη για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ζημιών της. Σημειώνεται, επίσης, ότι αναμένεται και από την Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για τους καθαρισμούς των ρεμάτων να κάνει σχετικές εργασίες, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος, ενώ η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα αποκαταστήσει τις ζημιές στο ασφάλτινο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας.