ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ


Στον αγιασμό για την επαναστέγαση του 1ου Δημοτικού Δροσιάς παρέστη ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης...

Στην τελετή του αγιασμού και κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς που ξεκίνησαν τα μαθήματα τους στο ριζικά ανακαινισμένο κτίριο της οδού Αργυρουπόλεως παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου παρουσία των δασκάλων, της διευθύντριας του σχολείου κας Κ. Μπρις και του σχολικού συμβούλου κ. Μιλ. Καρβούνη.

Με αφορμή την επαναστέγαση του 1ου Δημοτικού Δροσιάς, ο Δήμαρχος Διονύσου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, το 1ο Δημοτικό Δροσιάς στεγάζεται και πάλι στο, ριζικά ανακαινισμένο, κτίριο της οδού Αργυρουπόλεως, στο φυσικό του χώρο. Για σχεδόν τέσσερα χρόνια το κτίριο παρέμεινε κλειστό, υπέστη βανδαλισμούς και έγινε χώρος φιλοξενίας παραβατικών συμπεριφορών. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι που στο κέντρο της Δροσιάς θα ξανακούγονται παιδικές φωνές μετά από τέσσερα χρόνια ερημιάς. Καταφέραμε με δύο εργολαβίες του Δήμου και μία των Κτιριακών Υποδομών, συνολικού ποσού πάνω από 165 χιλιάδες ευρώ, να το επισκευάσουμε ώστε να είναι κατάλληλο να υποδεχθεί τους μαθητές του. Η πλήρης ανακατασκευή του περιελάμβανε, μόνωση της ταράτσας του νέου κτιρίου, αντικατάσταση στέγης του παλιού, καινούρια ηλεκτρολογική εγκατάσταση και στα δύο κτίρια, καινούρια εγκατάσταση θέρμανσης, ανακατασκευή των τουαλετών, αντικεραυνική προστασία και πλήρη ανακαίνιση όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα εξεύρεσης σχολικής στέγης, να επαναλειτουργεί ένα σχολείο. Ο Δήμος Διονύσου έχει σαν πρώτη προτεραιότητα να δημιουργεί συνεχώς, καλύτερες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας και μεριμνά για να τους προσφέρει ασφαλές, λειτουργικό και αισθητικά αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον».

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς Χρ. Ποτίδης και ο τοπικός σύμβουλος Δροσιάς Στ. Ουσταμπασίδης.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ