ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ, ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ !
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ... ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS + KA2, ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ  ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ Π.Γ.Δ.Μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ...


Νέα ευρωπαϊκά προγράμματα – νέες προκλήσεις για το Γυμνάσιο Άνοιξης !

Με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος των καθηγητών και η Δ/ντρια του σχολείου σας ανακοινώνουμε, ότι το Γυμνάσιο Άνοιξης, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διετούς Δράσης Erasmus+ KA1 για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σε θέματα καινοτομίας και στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση, θα χρηματοδοτηθεί για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018 για την υλοποίηση δύο Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων αποκλειστικά μεταξύ σχολείων. 

Συγκεκριμένα, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ KA2 και τον συντονισμό του ΙΚΥ, το Γυμνάσιο Άνοιξης συμμετέχει ως εταίρος σε δύο Στρατηγικές Συμπράξεις, με σκοπό την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Τα επόμενα δύο σχολικά έτη, λοιπόν, καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου μας θα συνεργαστούν με σχολεία από την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Π.Γ.Δ.Μ και την Αυστρία, υλοποιώντας δύο ανεξάρτητα προγράμματα. 

Το πρώτο, με συντονίστρια χώρα την Αυστρία και τίτλο “Theatre unites Europe” («το θέατρο ενώνει την Ευρώπη»), ενώ το δεύτερο, με συντονίστρια χώρα τη Ρουμανία και θέμα “Nourishing today’s skills for a successful tomorrow” (Καλλιεργώντας τις δεξιότητες του σήμερα για ένα επιτυχημένο αύριο»).

Σε αυτό το πλαίσιο είναι προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών και καθηγητών μας στις παραπάνω χώρες, καθώς και επισκέψεις μαθητών και καθηγητών από αυτές τις χώρες στο δικό μας σχολείο.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι συνεργασίες θα αποτελέσουν πολύτιμη εμπειρία, πρωτίστως για τους μαθητές μας, οι οποίοι θα διευρύνουν σημαντικά τον ορίζοντά τους, αλλά και για όλη τη σχολική κοινότητα, και θα δώσουν άλλη διάσταση στην ευρωπαϊκή ταυτότητα του σχολείου μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ