ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ "4" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ (ΜΗ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ...


Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ", "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ" ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.1.2017 

Με αφορμή το γεγονός της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης της 17ης Ιανουαρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου λόγω έλλειψης απαρτίας, τα μέλη της πλειονότητας των Μειοψηφικών Παρατάξεων, καταγγέλλουμε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

1. Στην προχθεσινή ημερήσια Διάταξη, περιλαμβάνονταν -μεταξύ των άλλων- και ιδιαίτερης σημασίας θέματα όπως αυτό της διαγραφής ακινήτων που μέχρι πρόσφατα περιέχονταν στο Δημοτικό περιουσιολόγιο.

2. Κατά το στάδιο προετοιμασίας των θεμάτων, δεν υπήρξε καμιά προεργασία ή μέριμνα εκ μέρους της διοίκησης για πληρέστερη ενημέρωση και εξασφάλιση των απαραίτητων συναινέσεων.

3. Το ίδιο είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων περιλαμβάνονταν και θέματα μείζονος σημασίας, όπως π.χ. το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, η συγκρότηση της Διοίκησης Νομικών Προσώπων (σ.σ. ΕΣΤΙΑ καθώς και των δύο ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ κλπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι και για τα θέματα αυτά οι συναινέσεις ήταν απαραίτητες, κάτι που ουδέποτε η διοίκηση επεδίωξε, αφού:

• Οι Σχολικές Επιτροπές βρίσκονται σε μια συνεχή κρίση εδώ και αρκετό καιρό.
• Το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα εμφανίζει εικόνα κατάρρευσης με πρωτοφανείς χαμηλούς ρυθμούς απορροφητικότητας, ενώ όλες οι μέχρι σήμερα εμπεριστατωμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν πέσει στο κενό.

4. Είναι πλέον ολοφάνερη μια κλιμακούμενη αποσάθρωση της Διοικούσας παράταξης. Στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου η αποσάθρωση αυτή εμφανίζεται με τη μη προσέλευση αρκετών Συμβούλων της πλειοψηφίας, κατά τις συνεδριάσεις και συνεπώς να μην εξασφαλίζεται μια ουσιαστική παρουσία για την ανάληψη των ουσιαστικών πολιτικών ευθυνών, κατά τη συζήτηση-ψήφιση κρίσιμων ζητημάτων για το Δήμο μας. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα λοιπά Θεσμικά Όργανα του Δήμου.

Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις, η πλειονότητα των Μειοψηφικών Παρατάξεων, καθιστούμε σαφή τη θέση μας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι, όταν συζητούνται κρίσιμα ζητήματα για το Δήμο και εφ΄όσον δεν έχουν προηγηθεί διαδικασίες επίτευξης συναινέσεων, να εξασφαλίζουμε, με τη παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων-μελών μας κατά τις σχετικές συνεδριάσεις, τη προβλεπόμενη νόμιμη απαρτία και να λαμβάνονται έτσι δυσμενείς αποφάσεις για τον τόπο, από μια μειοψηφική μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς και ακόμη περισσότερους που για χάρη συντομίας δεν αναφέρουμε εκτενώς, δεν προσήλθαμε τόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στις πρόσφατες με το παραπάνω περιεχόμενο.

Τέλος, με την αφορμή αυτή, καλούμε τον δήμαρχο και κατ’ επέκταση τη διοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνειδητοποιήσουν το χρέος και την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους Δημότες οι οποίοι τους τίμησαν με την την εμπιστοσύνη και τη ψήφο τους και να λειτουργήσουν μέσα στο απαραίτητο κλίμα ουσιαστικής ενημέρωσης και όχι αιφνιδιασμού για όλα τα σοβαρά θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 
ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Απάντηση σε Δελτίο Τύπου παρατάξεων μειοψηφίας 

Δευτέρα 23/01/2017

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου παρατάξεων μειοψηφίας δήμου Διονύσου και για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή έχει κατ’ επανάληψη πάρει πρωτοβουλίες για συναινετικές διαδικασίες σε όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου αλλά και έχει εμπράκτως αποδείξει τη συναινετική της διάθεση, με τη διευρυμένη εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας σε διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων του Δήμου αλλά και με διαπαραταξιακές συσκέψεις.

Συνεπώς, κάθε αναφορά σε έλλειψη συναινετικού πνεύματος από μέρους της Δημοτικής Αρχής δεν είναι αληθής.

Δυστυχώς ορισμένες παρατάξεις της μειοψηφίας στην ουσία δεν ενδιαφέρονται για συναίνεση αλλά για συνδιοίκηση, αρνούμενες να αντιληφθούν ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλεγεί από τους δημότες για να εφαρμόσει το προεκλογικό της Πρόγραμμα, όπως και πράττει με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες, το συμφέρον των δημοτών και το καλό του τόπου.

Στο αναφερόμενο Δελτίο Τύπου, είναι προφανής η απολογητική διάθεση από μέρους τους όπως και η απόκρυψη των πραγματικών λόγων της συστηματικής αποχής τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έξω από κάθε κανόνα δημοκρατικής δεοντολογίας.

Οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με το έλλειμμα πολιτικών προτάσεων και με την προσπάθεια τους, αφενός να διατηρηθούν στην επικαιρότητα και αφετέρου να δυσχεράνουν την πορεία του παραγόμενου δημοτικού έργου, για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους.

Έτσι εξηγείται και το ότι, όποτε υπάρχει απαρτία από την παρουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, εισέρχονται στην αίθουσα και λαμβάνουν κανονικά μέρος στη συνεδρίαση εμπαίζοντας στην ουσία, με αυτή τους την στάση, τους δημότες και ευτελίζοντας τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πολιτικός λόγος οφείλει και πρέπει να εκφράζεται εντός του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανένα επιχείρημα των παρατάξεων δεν τις εξαιρεί από την ηθική και θεσμική υποχρέωση που φέρουν απέναντι στους δημότες που εκπροσωπούν, αρνούμενες να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του και θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα.

Ελπίζουμε οι παρατάξεις της μειοψηφίας και οι δημοτικοί τους σύμβουλοι σύντομα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνειδητοποιήσουν το χρέος και την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους δημότες, που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και να λειτουργήσουν μέσα στο απαραίτητο κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης, για όλα τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ