Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ κ.Κ.ΜΠΟΜΠΗΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας , ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου είναι δυστυχώς υποχρεωμένος , στις αοριστίες , απειλές και τα ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ , πού περιέχονται στο χθεσινό, της 08.02.17, δελτίο τύπου του Δήμου Διονύσου, να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάνει πάντοτε κατά την παγία τακτική του, επειδή σέβεται απόλυτα τους πολίτες του Διονύσου , μέλη και φίλους του Συλλόγου, τούς οποίους καλείται να υπηρετήσει με αντικειμενικό , υπεύθυνο και αδιάβλητο τρόπο.

Για την ξεκάθαρη ενημέρωση των συμπολιτών μας , επαναλαμβάνουμε τα στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα και αριθμούς , όπως διατυπώθηκαν στον απολογισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Μπομπή στην κοπή της πίτας στις 29.01.17 , παρουσία περισσοτέρων από 100 συμπολιτών μας , μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Α) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 260 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ , ΣΤΗΝ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επανέλαβε και πάλι την πάγια θέση του Συλλόγου μας ότι ο Σύλλογος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια για να παραμείνουν οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι στην ιδιοκτησία του Δήμου Διονύσου , γεγονός για το οποίο αδιαφορεί και ολιγωρεί ο κ. Δήμαρχος, αφού κινδυνεύουν να χαθούν οι σημαντικοί αυτοί χώροι πρασίνου , από αυτούς που τους διεκδικούν ( Εθνική Τράπεζα, Συνεταιρισμός ΑΙΟΛΙΣ και Λατομεία Διονύσου ). Διευκρινίζεται και επισημαίνεται επίσης ότι, η πάγια και ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου , η οποία επανελήφθη στην ανωτέρω εκδήλωση της 29.01.17, είναι και παραμένει ότι, οι ιδιοκτήτες που έχουν κτίσει στους συγκεκριμένους κοινοχρήστους χώρους , πρέπει να προστατευθούν. Αυτό άλλωστε έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Διονύσου, στην 12η συνεδρίαση της, στις 10.12.2012, με αριθμό Απόφασης 44 / 2012 , όπου παραπέμπονται οι συκοφάντες του Συλλόγου , προκειμένου να ενημερωθούν.

Β) Ζήτημα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στον Δήμο Διονύσου από διαρρήξεις και κλοπές. Επαναλαμβάνουμε ότι πρώτος ο Σύλλογος μας , από το καλοκαίρι του 2015 ανέδειξε το πρόβλημα και κατόπιν , στην κοινή σύσκεψη που προκάλεσε και οργάνωσε στις 08.01.2016 στο Κοινοτικό κατάστημα της Δ.Κ. Διονύσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διονύσου ,των τοπικών Δημοτικών Συμβούλων Διονύσου ,του Προέδρου της Δ.Κ. και αρκετών συμπολιτών μας , συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα και διατυπωθήκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις. Κατόπιν από την σύσκεψη αυτή ο Σύλλογος απηύθυνε στις 12.01.2016 επιστολή στον Δήμαρχο κ. Ζαμάνη , με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου , αλλά και Δημοτικών Συμβούλων , το ΔΣ Διονύσου ψήφισε στις 19.04.2016, ένα σημαντικό ποσό για το θέμα αυτό. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος , εννέα μήνες αργότερα από την ανωτέρω απόφαση του ΔΣ, ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση της απόφασης για την προστασία του Δήμου μας ;

Γ) Ζήτημα ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης . Και στο ζήτημα αυτό επαναλαμβάνουμε ότι ,πρώτος ο Σύλλογος μας ανέδειξε το πρόβλημα και οργάνωσε στις 11.05.2016 , στην Δ.Κ. Διονύσου εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για το σοβαρό αυτό θέμα. Στην εκδήλωση αυτή , στην οποία σημειωτέο είχε προσκληθεί και ο κ. Δήμαρχος , αλλά δυστυχώς δεν παρέστη, είχαν προσκληθεί επίσης αρκετοί Αντιδήμαρχοι του Διονύσου , Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Διονύσου και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας , εγκρίθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή και συγκέντρωσε επίσης μέχρι σήμερα 6000 υπογραφές συμπολιτών μας. Πολύ αργότερα δυστυχώς και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016, ο Δήμος Διονύσου αναγκάσθηκε να υιοθετήσει τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Συλλόγου μας , μετά και την έντονη πίεση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Διονύσου και του ΣΕΒΑ , αλλά βεβαίως και της δημοσιότητας που είχε πάρει εν τω μεταξύ το σοβαρό αυτό θέμα , αλλά και της έντονης ανησυχίας των συμπολιτών μας. Κατόπιν όλων αυτών υποχρεώθηκε ο κ. Δήμαρχος να οργανώσει κοινή σύσκεψη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς στις 21.07.2016, και την διαμαρτυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 05.08.2016. ΕΡΩΤΑΤΑΙ κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Δήμαρχος εξ ολόκληρους μήνες αργότερα , παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας , τι συγκεκριμένο έχει πράξει για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος , που αποτελεί απειλή για την περιοχή μας ;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ για τα ανωτέρω προβλήματα , για την αποκατάσταση της αλήθειας , την οποία πολύ καλά γνωρίζουν οι συμπολίτες μας , αλλά δυστυχώς αποσιωπά και διαστρεβλώνει ο κ. Δήμαρχος.

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου ανέμενε ότι ο κ. Δήμαρχος θα είχε κατ’ ελάχιστον την γενναιότητα να αναγνωρίσει το σοβαρό έργο πού επιτελεί ο Σύλλογος τα τελευταία 36 χρόνια , για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Διονύσου και όχι μόνον, γεγονός πού κατά την άποψη του Συλλόγου , πρωτίστως αποτελεί το ύψιστο καθήκον κάθε Δημοτικής Αρχής, πού οφείλει να υπηρετεί και να προστατεύει τα σοβαρά αυτά κοινωνικά αγαθά προς όφελος των δημοτών της , αντί ο κ. Δήμαρχος να προσπαθεί με αοριστίες να κατηγορήσει και υποβαθμίσει τον Σύλλογο , για να καλύψει την δική του ολιγωρία και απραξία όλο αυτό το διάστημα.

ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ο Πρόεδρος
Κ. Μπομπής