Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ...


Με επισημότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Διονύσου 

Με την απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821, παρέλασαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Διονύσου μαθητές και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γιορτάζοντας με κάθε επισημότητα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην έδρα του Δήμου τον Άγιο Στέφανο, παρόντος του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη, οι εορταστικές εκδηλώσεις την ημέρα της εθνικής επετείου ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ηρώου και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, σχολείων, φορέων και συλλόγων, παρουσία περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, μαθητών, δασκάλων, καθηγητών και διευθυντών των σχολείων του Αγίου Στεφάνου καθώς και πλήθους πολιτών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, μίλησε για τις θυσίες των προγόνων μας και κάλεσε όλους τους Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία και την επανάσταση του 1821, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, η μεγάλη διπλή γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας. Σε αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους και έχυσαν το αίμα τους για να εξασφαλίσουν τη θρησκευτική μας ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Είναι το ελάχιστο εθνικό μας χρέος απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Ελλάδας. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν αποτελεί όμως μόνον μια ηχηρή υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό, με σύμπνοια και ομόνοια. Σήμερα, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η κορυφαία αυτή στιγμή της ιστορίας μας, οφείλει να λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο. Τον αγώνα δεν θα τον δώσουμε ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, αυτό είναι και το μήνυμα της παρακαταθήκης που μας άφησαν. Μια παρακαταθήκη που οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Να τη διαφυλάξουμε όχι μόνον σε ό,τι αφορά τα εδάφη, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αξίες που μας παρέδωσαν οι εθνικοί αγώνες. Και είναι καιρός να θυμίσουμε στον εαυτό μας και στη νέα γενιά πως είμαστε απόγονοι όλων εκείνων των αγωνιστών του ΄21 και ότι με ομοψυχία μπορούμε να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας».

Η καθιερωμένη παρέλαση πραγματοποιήθηκε επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και συμμετείχαν όλα τα σχολεία του Αγίου Στεφάνου, τα Αρσάκεια Τοσίτσεια σχολεία, σημαιοφόροι από τα σχολεία του δήμου Διονύσου, τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων καθώς και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Αγίου Στεφάνου, με τους δημότες να παρακολουθούν, να θαυμάζουν και να χειροκροτούν τα νιάτα του Δήμου Διονύσου.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, εθνικών παραδοσιακών χορών από σχολεία του δήμου Διονύσου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ