Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη σχετικά με τη φημολογούμενη φιλοξενία ηλικιωμένων προσφύγων σε Οίκο Ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο 
Με αφορμή την επιστολή των κ. κ. Ν. Καλφόπουλου και Δ. Καμπανάρου που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα edionysos.gr, σχετικά με τη φημολογούμενη φιλοξενία ηλικιωμένων προσφύγων, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε τα εξής...

: «Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα φιλοξενίας ηλικιωμένων προσφύγων, σε χώρο που βρίσκεται ο Οίκος Ευγηρίας «Νέα Θάλπη» που εδρεύει στον δήμο μας, επικοινωνήσαμε και ήμασταν σε διαρκή επαφή με τους κ.κ. Ν. Καλφόπουλο και Δ. Καμπανάρο για να ενημερωθούμε επακριβώς για το θέμα και για να τους μεταφέρουμε την ανησυχία των κατοίκων.

Παράλληλα, επικοινωνήσαμε τόσο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όσο και με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην εκμίσθωση χώρων για στέγαση προσφύγων, απ’ όπου επιβεβαιώθηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός.

Η επιστολή που δημοσίευσαν οι κ.κ. Ν. Καλφόπουλος και Δ. Καμπανάρος αποσαφηνίζει σημαντικές πτυχές του ζητήματος.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων».

Διονύσης Ζαμάνης
Δήμαρχος Διονύσου