ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΘΗΚΕ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...
ΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ"

  
ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ:

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ Κ.Ε.Π. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα. Περιθώρια βελτίωσης, πολλά. Αλλά το έργο που έχει γίνει στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου σε μόλις 3 χρόνια, είναι πραγματικό και συγκεκριμένο. Ειδικά δε αν γίνουν συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν.

Δεν μιλάμε για τις παρεμβάσεις που αφορούν σε όλο το Δήμο Διονύσου και είναι πολλές. Δεν μιλάμε καν για τα έργα που προγραμματίζονται μέχρι το 2019. Μιλάμε για δομές και πράγματα που έχουν ήδη γίνει ή γίνονται.

Μέσα σε μία τριετία λοιπόν …:

1. Η Δ.Ε. Διονύσου απέκτησε σε χρόνο ρεκόρ Κ.Α.Π.Η. με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, που έχει κατορθώσει να γίνει ένα σημείο ψυχαγωγίας που τόσο πολύ οι Διονυσιώτες της τρίτης ηλικίας είχαν ανάγκη.

2. Απομακρύνθηκε το σημείο αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων από τη Δημοτική Ενότητα και μεταφέρθηκε σε κατάλληλο χώρο του Δήμου μας, απαντώντας σε πάγιο αίτημα ετών.

3. Έγιναν σοβαρές εργασίες βελτίωσης των σχολικών κτιρίων, επιστρώσεις προαυλίων, αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων και πολλά άλλα.

4. Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη περίπου 30%, εξομοιούμενα με τα δημοτικά τέλη όλων των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.

5. Έγιναν εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης στο ανοιχτό γήπεδο του Διονύσου, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

6. Μέχρι δε το τέλος του χρόνου το κλειστό γήπεδο του Διονύσου θα αποκτήσει σύγχρονο ξύλινο παρκέ ενώ και στο κοιμητήριο της Δ.Ε. Διονύσου θα γίνουν εργασίες καλλωπισμού προϋπολογισμού 65.000 ευρώ περίπου.

7. Οι δημότες της Δ.Ε. Διονύσου είδαν επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου παιδικού δημοτικού σταθμού Κουκουτσέα.

8. Τώρα η Δημοτική Ενότητα Διονύσου αποκτά τις επόμενες μέρες και το δικό της Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)! Ώστε όχι μόνο να μην αισθάνονται οι Διονυσιώτες αποκλεισμένοι και στην άκρη του χάρτη, αλλά να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τόπο τους.
Οι πρόσφατες τέλος πολιτιστικές εκδηλώσεις, το άνοιγμα ξανά του αρχαιολογικού χώρου του Βωμού και η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές, σηματοδοτούν το γεγονός ότι η Δ.Ε. Διονύσου δεν χάρισε μόνο το όνομά της στον Δήμο μας, αλλά με σκληρή δουλειά και επίμονες προσπάθειες γίνεται σημείο πολιτιστικής αναφοράς για όλο τον Δήμο.

Και μόλις περάσαμε το μέσο της θητείας της δημοτικής αρχής.

Γιατί αυτή η δημοτική αρχή δεν θυμήθηκε το καθήκον της απέναντι στο δημότη λίγες μέρες πριν τις επόμενες εκλογές.

Σήκωσε τα μανίκια από την πρώτη στιγμή.

Και όλο το 2018 θα κορυφωθεί η δουλειά που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό.

Σε κάθε τομέα. Σε κάθε Δημοτική Ενότητα.


Προχωράμε μπροστά, με νοικοκύρεμα, δουλειά και προσφορά στον πολίτη.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΑΔΑ "ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟ Ή ΑΣΧΗΜΟ" (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΑΚΟΡΩΝΙΑΣ)

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ;
Η Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ "ΣΤΕΝΑΖΕΙ" ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ - ΓΙΑΤΙ ;
   
Σε προηγούμενο δελτίο τύπου, αλλά και στο σημερινό, η Δημοτική Αρχή καυχιέται για το
«.... ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΕΡΓΟ ....»
που έχει επιτελέσει στη δική μας δημοτική ενότητα, στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου.

Επειδή, εμείς που ζούμε εδώ στον αληθινό Διόνυσο, στη δημοτική ενότητα Διονύσου, δεν έχουμε διαπιστώσει να έχει γίνει κανένα πρωτόγνωρο έργο από τον καιρό που ενωθήκαμε με τις άλλες όμορες κοινότητες, με το Πρόγραµµα «Καλλικράτης» N. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α/7-6-2010), γι' αυτό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά στον κύριο Δήμαρχο και σε κάθε άλλον χωρίς καμμιά αντιπολιτευτική διάθεση και με το σκεπτικό ότι ενώ υπήρχε η δυνατότητα αυτή δεν αξιοποιήθηκε, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης από την προηγούμενη, αλλά και από την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Ως ενεργοί πολίτες που νοιαζόμαστε γι' αυτόν τον τόπο, υπενθυμίζουμε γιατί η Δημοτική Ενότητα Διονύσου  «στενάζει» :

1.      Έλλειψη αρμοδιοτήτων του Τοπικού Συμβουλίου, εξαιτίας της συγκεντρωτικής λογικής εξουσίας της Δημοτικής Αρχής.
Το Τοπικό Συμβούλιο, χωρίς αρμοδιότητες, παραμένει διακοσμητικό όργανο, αδυνατώντας να παρέμβει σε στοιχειώδεις περιπτώσεις που θα βελτίωναν τη ζωή των πολιτών και παρακολουθώντας ανήμπορο τους δρόμους να γεμίζουν λακκούβες, τα ρείθρα και τα πεζοδρόμια να γεμίζουν πευκοβελόνες, τα κηπευτικά να συγκεντρώνονται σε σωρούς στους δρόμους, τους χώρους γύρω από τους κάδους να μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους, τα εγκαταλειμμένα λατομεία να μετατρέπονται σε χωματερές με μπάζα, με παλιά έπιπλα και άλλα υλικά, τις στάσεις ΜΜΜ σε άθλια κατάσταση, την ανοικοδόμηση να είναι ανεξέλεγκτη με πάντως είδους πολεοδομικές παραβάσεις και  υπερβάσεις, τα οικιακά λύματα να τρέχουν στα ρείθρα κ.ο.κ.

2.      Πλήρης απραξία της Δημοτικής Αρχής για τις απαραίτητες διαδικασίες κατοχύρωσης των κοινοχρήστων χώρων στο Κτηματολόγιο, την οριοθέτηση και προστασία τους από καταπατήσεις, που ενώ εδώ κι 6 χρόνια έχουν αποδοθεί στο Δήμο με την υπ αριθμ.3070/2011 Εφετειακή Απόφαση, αυτά παραμένουν στις κτηματολογικές μερίδες ιδιωτών.

3.      Πλήρης απραξία της Δημοτικής Αρχής για την απόδοση στο Δήμο έκτασης 43 στρεμμάτων εκ μέρους του ΤΥΠΕΤ, σύμφωνα με άλλη τελεσίδικη Εφετειακή Απόφαση, από το 2006.

4.      Αρνητικός απολογισμός των ετήσιων Τεχνικών Προγραμμάτων έργων.
Κάθε χρόνο σχεδόν προτείνονται τα ίδια πέντε έργα, ενώ κανένα από αυτά δεν υλοποιείται, όπως :

- Η αποπεράτωση του σκελετού του α΄ ορόφου του κτιρίου των αποδυτηρίων του γηπέδου για τη δημιουργία εντευκτηρίου.
Ένα έργο σημαντικό αφού η Δημοτική Ενότητα Διονύσου, δε διαθέτει άλλο Δημόσιο κτίριο στη περιοχή, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από το 2013, όποτε ίσχυσε ο νόμος των αυθαιρέτων.

- Η ανάδειξη του Βωμού Διονύσου.
Έργο προϋπολογισμού 20.000 Ευρώ, ποσό που παραμένει αναπορρόφητο επί 10ετία, αν και έχει βρεθεί η σχετική διαδικασία (Προγραμματική σύμβαση με την Αρχαιολογία). Πρόκειται για έργο μικρό αλλά πολύ σημαντικό, αφού μπορεί να αποτελέσει το προπομπό για ένα μεγαλύτερο για την ανάδειξη του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, που δίνει την ταυτότητά του στο Δήμο Διονύσου.

- Η κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων στις οδούς Δημοκρατίας, Πηλίου, Μητρ. Κυδωνιών και Δεινοκράτους.

- Η κατασκευή 12θέσιου Λυκείου στη περιοχή της Σεμέλης.

- Η προσθήκη 7 αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου επί των οδών Μητρ. Κυδωνιών και Λ. Διονύσου.

* Σημειωτέον ότι τα τρία τελευταία έργα, θα προγραμματισθούν και θα εκτελεσθούν από άλλους Φορείς, όμως η Δημοτική Αρχή επιμένει να τα περιλαμβάνει στα προγράμματα της χωρίς κανένα αποτέλεσμα, όταν μάλιστα για το τελευταίο πρέπει να προηγηθεί η τροποποίηση των όρων δόμησης της περιοχής για να υλοποιηθεί.

5.      Έλλειψη προγραμματισμού με αποτέλεσμα να παραμένουν ανολοκλήρωτα μέχρι σήμερα μικρά τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, όπως τα τμήματα των οδών Μαγνησίας, Λ. Δημοκρατίας προς Ροδόπολη, Κωνσταντινουπόλεως, κλπ.

6.      Έλλειψη μέριμνας για αξιοποίηση του υπογείου χώρου του πολιτιστικού κέντρου, του μοναδικού χώρου, για συνάθροιση κοινού, που υπάρχει στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας και το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται καθημερινά.

7.      Άδικη κι άνιση μεταχείριση των κατοίκων της περιοχής, στους οποίους συνεχίζει η Δημοτική Αρχή να επιβάλλει υπέρμετρα τέλη κοιμητηρίων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, την ώρα μάλιστα που το κοιμητήριο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

Ταυτόχρονα επιβάλλει σε όλους τα ίδια τέλη ύδρευσης, χωρίς να προσφέρει σε όλους της ίδιας ποιότητας νερό. Τίθεται υπόψη ότι ο Διόνυσος υδρεύεται κατά περίπου 50% από νερό της ΕΥΔΑΠ και κατά το υπόλοιπο 50% από νερό τοπικών γεωτρήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές οικιακών συσκευών, ανάγκη για αγορά εμφιαλωμένου νερού, κλπ.

8.      Έλλειψη μέριμνας για την περιοχή της Αναγέννησης, που αισθάνεται απομονωμένη και εγκαταλελειμμένη. Οι βλάβες του δικτύου ύδρευσης είναι καθημερινές, χωρίς καμία μέριμνα για έργο ανακατασκευής του.

9.      Έλλειψη συστηματικής μέριμνας για έργο οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συνεχών βλαβών του δικτύου ύδρευσης και σε άλλες περιοχές της Δ.Ε. Διονύσου, με αποτέλεσμα πολλά σημεία να παραμένουν, για ώρες χωρίς νερό και να επιδεινώνεται αρκετά η κατάσταση των οδών και των πεζοδρομίων. Αναφέρουμε για παράδειγμα το δίκτυο των 100 μ. περίπου της οδού Δημοκρατίας, που αστοχεί σχεδόν καθημερινά.

10.   Έλλειψη προγραμματισμού και μέριμνας καθαρισμού της Δημοτικής Ενότητάς μσς από τα "βουνά" ξερών κλαδιών φέτος το καλοκαίρι, με τον κίνδυνο να ελλοχεύει η δυνατότητα πυρκαγιάς.

* Ούτε λόγος βέβαια για την εφαρμογή του Κανονισμού περί καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων.

11.   Έλλειψη μέριμνας για την κατασκευή των συνδέσεων στις περιοχές, όπου τα τρία (3) τελευταία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί περίπου 12 χλμ. δικτύου αποχέτευσης.

Κύριε Δήμαρχε,
Αναφέραμε τα βασικότερα των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα σε βάθος χρόνου. Σας τα έχει επισημάνει προσωπικά κι ο συντοπίτης μας δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Φωτάκης.

Μπορούμε να σας αναφέρουμε κι άλλα προβλήματα ίσως λιγότερο σημαντικά, αλλά που κι αυτά επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας και μείωνουν την ποιότητα της διαβίωσής μας.
Θα το κάνουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Κύριε Δήμαρχε,
Μην αναφέρεστε λοιπόν, στη Δ.Ε. Διονύσου όταν λέτε πως έχετε παράγει "έργο πρωτόγνωρο".
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !