Δ.Α.ΔΙΟΝ.: "ΟΧΙ ΣΕ ΔΩΡΕΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ...
ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου στις 15/9/2017, που αφορούσαν στη "δωρεά"σε Δημόσιο Σχολείο, ιδιώτη - ιδιοκτήτη Ιδιωτικού Φροντιστηρίου, η ΔΑΔΙΟΝ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο να πραγματοποιούνται εργασίες και να παρέχονται προμήθειες διαφόρων ειδών (αθλητικό υλικό κ.α.) σε σχολεία και μάλιστα από φροντιστήριο, διότι με την αυτή την αποδοχή επιβραβεύεται η λογική της παραπαιδείας έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης.

Είναι αξιοσημειώτες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών - μελών του συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής σ΄αυτές τις επιλογές της Διοίκησης.

Το γεγονός παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστασεις, δεδομένου ότι δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα αναγκαιότητας από την διοίκηση του Σχολείου, προς την Σχολική Επιτροπή και από το γεγονός πως η αποδοχή της χορηγίας ήρθε προς συζήτηση στην Σχολική Επιτροπή αφού οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί.

Ο κος Δήμαρχος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε οτι δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα των επιπτώσεων τέτοιων επιλογών.

Η διοίκηση του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής έχουν τεράστια ευθύνη για τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν και οδηγεί στον αθέμιτο ανταγωνισμό και στην αθέμιτη προβολή ιδιωτικών συμφερόντων στις πλάτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΔΙΟΝ πιστεύει ότι η Δημόσια Εκπαίδευση είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και απαιτείται η στήριξη της απο τις Κράτικες επιχορηγήσεις οι οποίες και πρέπει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Από την λειτουργία των Καλλικρατικών Δήμων, ο Δήμος Διονύσου προέβη με συμφωνία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σοβαρές αυξήσεις των Δημοτικών Επιχορηγήσεων, πέραν των αντίστοιχων Κρατικών, για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της περιοχής μας.

Ο αγώνας όλων μας προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλήματων των κοινωνικών αγαθών, όπως και αυτό της Παιδείας απαιτείται να είναι διαρκής και όχι να υιοθετούμε επιλογές που οδηγούν στην προβολή και την διαφήμιση ιδιωτικών συμφερόντων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ