Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ: "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ..."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΠΙΠΙΝΙΟΣ" ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Δ. Ζαμάνη η παρουσία εκατοντάδων δημοτών στην κοπή της πίτας του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Την πρωτοχρονιάτικη πίττα έκοψε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η παράταξη του δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες», στην ταβέρνα Πιπινιός.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες δημότες, περιφερειακούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπων των συλλόγων και  φορέων της περιοχής, μέλη και φίλους της παράταξης, ο κος Ζαμάνης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής καθώς και στα επόμενα βήματα για τη νέα χρονιά, ενώ εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη στήριξη τους.
Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Πριν από 4 περίπου χρόνια γεννήθηκε η παράταξή μας, οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες». Πριν από 3 περίπου χρόνια οι δημότες της έκαναν την τιμή να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Και σήμερα η παράταξή μας είναι ακόμα και θα συνεχίσει να είναι η ηγέτιδα παράταξη του Δήμου μας. Γιατί; Γιατί εμπνέουμε σιγουριά. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου από αυτή την παράταξη.
Και αποδεικνύουμε κάθε μέρα, παρά τα όποια  λάθη μας, ότι υπάρχουμε ως παράταξη, υπάρχουμε ως δημοτική αρχή όχι για το θεαθήναι, όχι για την προσωπική προβολή, αλλά για να υπηρετούμε τον δημότη.
Εμπνέουμε σιγουριά στο δημότη ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στο αμαρτωλό χθες, πειράματα και τυχοδιωκτισμοί».
Ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε περιληπτικά και στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στον Δήμο στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
·         3 νέοι παιδικοί σταθμοί (Ροδόπολη, Κρυονέρι, Διόνυσο) και από το 2017 όλα τα παιδιά δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
·         2 νέα σχολεία (Δροσιά και Ζάννειο), ετοιμάζεται το 3ο (Άγιο Στέφανο) και έρχονται άλλα δύο σε Διόνυσο και Κρυονέρι
·         Υπηρεσία φύλαξης σε όλο τον Δήμο
·         Νοικοκύρεμα παντού, με μείωση σπατάλης και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς
·         1,5 εκατομμύριο ευρώ όφελος στον Δήμο από αδήλωτα τετραγωνικά των μεγάλων επιχειρήσεων
·         Summer camp για τα παιδιά με 2000 συμμετοχές κάθε καλοκαίρι
·         Φοιτητικό δωρεάν λεωφορείο
·         Νέο ΚΑΠΗ στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου και επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ στη Δημοτική Ενότητα Σταμάτας
·         Πλούσιο πρόγραμμα από την «Εστία» για την Τρίτη Ηλικία
·         Νέο ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου
·         Ισχυρό δίχτυ Κοινωνικής Προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Με ενισχυμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δράσεις Χωρίς Μεσάζοντες, Κοινωνική Ιματιοθήκη και πολλές άλλες πρωτοβουλίες.
·         Πολιτισμός και Αθλητισμός σε πρώτο πλάνο με δεκάδες εκδηλώσεις και έργα
·         Ένα ξύλινο παρκέ στο κλειστό γήπεδο Αγίου Στεφάνου και σύντομα ακόμη ένα για το κλειστό γήπεδο Διονύσου
·         Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και έναρξη για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα
Παράλληλα, έχουν εξασφαλιστεί συγκεκριμένα ποσά χρηματοδοτήσεων για έργα το αμέσως επόμενο διάστημα από Περιφέρεια και ΥΜΕΠΕΡΑΑ…
·         Αντιπλημμυρικό στο Βρυσάκι 6,9 εκατ. ευρώ
·         Αντιπλημμυρικό στην Πιπεροπούλου 5 εκατ. ευρώ
·         Μελέτη για Ρέμα Διονύσου 1,2 εκατ. ευρώ
·         Ασφαλτοστρώσεις 1,2 εκατ. ευρώ
·         Παιδικές χαρές 1,2 εκατ. ευρώ Χρηματοδοτήσεις από ΥΜΕΠΕΡΑΑ
·         Δίκτυο αποχέτευσης σε Δροσιά και Άνοιξη 9,5 εκατ. ευρώ Κτιριακές Υποδομές
·         Λύκειο Διονύσου και Δημοτικό Κρυονερίου 10 εκατ. ευρώ
Έχει δηλαδή ήδη εξασφαλιστεί συνολικά ποσό περίπου 35 εκατ. ευρώ για έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών και κατοίκων.
. Ο κος Ζαμάνης υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε Αντιδήμαρχο, Δημοτικό και Τοπικό Σύμβουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας, συνεργάτη και φίλο που συνέβαλε στο έργο μας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το έργο είναι το δικό σας έργο. Είναι η απόδειξη του δικού σας μόχθου, η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ό,τι έχει γίνει στον Διόνυσο είναι αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας».
Ο κος Ζαμάνης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:
«Αυτά και άλλα πολλά είναι μόνο η αρχή. 3 χρόνια έργο και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε για αυτή τη θητεία. Συνεχίζουμε και για την επόμενη θητεία!
Γιατί οι δημότες θέλουμε σιγουριά, ασφάλεια, νοικοκυριό, έργα και όχι λόγια και δημόσιες σχέσεις. Προχωράμε με περισσότερη γνώση και εμπειρία.
Κάνουμε σταθερά βήματα στο αύριο που θέλουμε και οφείλουμε να δημιουργήσουμε. Πορευόμαστε μαζί. Έχω ανάγκη την ενέργεια σας, τις ιδέες σας, τη δράση σας. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να προσφέρουμε όλα όσα έχει ανάγκη ο Διόνυσος, όσα χρειάζεται ο κάθε δημότης».
Νοικοκύρεμα και πολλή δουλειά για προσφορά στον Δημότη. Αυτά μας οδηγούν. Και έτσι θα προχωρήσουμε. Καλή χρονιά σε όλους.
Καλή δύναμη σε όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ».