ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ" ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ !


ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ANT 1" ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΩΠΙΚΟΙ Ή ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ EDIONYSOS.GR Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΡΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...
ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΩΠΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "ANT 1"
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ, ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.
ΤΕΛΟΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΡΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.ΒΟΡΡΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πληροφορηθήκαμε σήμερα 20/1/2018 από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι εγκρίθηκε, παρά τις ομόφωνες απορριπτικές αποφάσεις της Περιφέρειας και των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς, από το Υπουργείο Υποδομών η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εγκατάστασης διοδίων, που είχε μπει στο συρτάρι για τρία χρόνια υπό τον φόβο των αντιδράσεων, δεδομένου ότι η εγκατάσταση διοδίων είναι  σε ευθεία αντίθεση  με τις αρχές και θέσεις που αναπτύχθηκαν από τους Δήμου και τις Κοινότητες και κατά συνέπεια από τις τοπικές κοινωνίες από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Απόφαση, να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, έχει ληφθεί με βάση το Ν. 3555/2007. Μέχρι σήμερα, δηλαδή  επί δέκα σχεδόν χρόνια, η Απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε, κυρίως, λόγω του αγώνα, με πρωτοβουλία των Δήμων της περιοχής, των κατοίκων τους αλλά και των εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Το θέμα ανακινήθηκε, πάλι, με αφορμή τη συζήτηση για τους περιβαλλοντολογικούς όρους που πρέπει να ισχύσουν αλλά και με σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη τον Αύγουστο του  2015.

Η Δημοτική μας Παράταξη πιστή στις αρχές της από το 2008 μέχρι και σήμερα που το θέμα των διοδίων ήρθε ξανά  στην επιφάνεια προχώρησε άμεσα σε μια σειρά ενεργειών μέσω Βουλευτών, Συλλόγων, Φορέων συλλογή υπογραφών, αλλά παίρνοντας και ουσιαστικές πρωτοβουλίες σύγκλισης  δια-παραταξιακής επιτροπής (23 Ιουνίου 2016) των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της δια-παραταξιακής επιτροπής ο Δήμος Διονύσου, δήλωνε ότι θα αντισταθεί και αυτή τη φορά, αποφασιστικά, υπενθυμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι η Απόφαση τοποθέτησης των ως άνω πλευρικών διοδίων:
·                Είναι άδικη, αφού είμαστε ο μοναδικός αστικός Δήμος του Λεκανοπεδίου, που καλείται να χρηματοδοτήσει, υπό κατασκευή, έργα άλλων περιοχών (Ιόνια οδός και Μαλλιακός Κλειδί).
·                Επιβαρύνει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και τους εργαζόμενους στη περιοχή και μάλιστα χωρίς ανταπόδοση, αφού η Εθνική οδός από Πειραιά έως Άγιο Στέφανο και αντιστρόφως, για πολλές ώρες της ημέρας έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.
·                Οδηγεί, αφού δεν έχει εξασφαλισθεί πλευρική εναλλακτική διαδρομή και προς αποφυγή της οικονομικής επιβάρυνσης, σε εκτροπή της κυκλοφορίας από το δωρεάν κόμβο Καλυφτάκη και αντιστρόφως, μετατρέποντας τις οδούς Θησέως, Μαραθώνος και Χελμού, από άποψη κυκλοφοριακής συμφόρησης, σε οδό Κηφισίας, γεγονός που αντίκειται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο των Αθηνών, δημιουργώντας συνθήκες μη νόμιμης λειτουργίας των Διοδίων. Ταυτόχρονα επιβαρύνει τη περιοχή με υπέρμετρη ρύπανση.
Μετά την τελευταία δυσμενή για την περιοχή μας εξέλιξη προτείνουμε στον κύριο Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου μας:

1.      Να ασκήσει τα προσήκοντα ένδικα (προσφυγή στο ΣτΕ) μέσα κατά της απόφασης έγκρισης της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
2.      Άμεση και εντός των προσεχών ημερών συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών.
3.      Τη σύγκλιση, εντός της προσεχούς εβδομάδας έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση των διοδίων με πρόσκληση και παρουσία όλων των Φορέων του Δήμου μας.
4.      Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών να έρθει σε επαφή με τους όμορους Δήμους (Ωρωπού, Κηφισιάς, Αχαρνών, Μαραθώνα).

Τέλος καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας σε επαγρύπνηση και αγώνα μέχρι την τελική θετική έκβαση του δίκαιου αγώνα μας.


                                   
Για τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη»

Παναγιώτης Βορριάς
ΠρόεδροςΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.ΜΠΟΜΠΗ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΗΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΙΟΔΙΑ
Ενημερώνουμε τούς συμπολίτες μας ότι πληροφορηθήκαμε ότι δυστυχώς προ ημερών ο Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε τελικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΜΠΕ ) ,για την τοποθέτηση ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ και  ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

Το θέμα των διοδίων πρώτος ο Σύλλογος μας ανέδειξε το 2016 και με σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών του ( Συνελεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες Διονύσου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές , όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις , τον ΣΕΒΑ και άλλους φορείς ), κινητοποίησε και ευαισθητοποίησε τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου και όχι μόνον και συγκέντρωσε 6000 περίπου υπογραφές συμπολιτών μας εναντίον της τοποθέτησης διοδίων στους ανωτέρω κόμβους.

Επίσης οργανώθηκε, κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς και έγιναν αντίστοιχες παραστάσεις των Δημάρχων και των Φορέων (ΣΕΒΑ) στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, όπου λήφθηκε η ρητή δέσμευση των Υπουργών Υποδομών και Περιβάλλοντος κκ. Σπρίτζη και Σκουρλέτη , ότι  ΔΕΝ θα τοποθετηθούν διόδια , διότι αφενός μια τέτοια ενέργεια αντίκειται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και αφ’ ετέρου δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν έχει ακόμη κατασκευασθεί δίκτυο ασφαλών παράπλευρων δρόμων για διοχέτευση της κυκλοφορίας .
Η δέσμευση αυτή επανελήφθη και πάλι το Απρίλιο του 2017 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τον κ. Σπρίτζη , παρουσία της Περιφερειάρχου  κας Δούρου , επειδή εν τω μεταξύ είχε προγραμματισθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων.

Δυστυχώς παρά τις ανωτέρω δεσμεύσεις το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε  τις προηγούμενες μέρες παράνομα και παράτυπα στην υπογραφή της σχετικής ΜΠΕ , αιφνιδιάζοντας για ακόμη μία φορά τους πάντες.

Επισημαίνεται ότι  τα  διόδια στους ανωτέρω κόμβους θα δημιουργήσουν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές , οικονομικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις στην περιοχή μας , με τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Κατόπιν των ανωτέρω
ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Δήμαρχο κ. Δ. Ζαμάνη να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ  το  Δημοτικό Συμβούλιο σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ , για να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους , τους Φορείς , τους Συλλόγους και τους κατοίκους της περιοχής μας, για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες πού πρόκειται να κάνει , προκειμένου να σταματήσει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το Δήμο μας και συγχρόνως να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην προσβολή της παράνομης αυτής απόφασης ( ΜΠΕ ) του Υπουργείου  στο ΣΤΕ.

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους  που απαιτούνται, για την αποτροπή της παράνομης αυτής ενέργειας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών,
                 Διόνυσος  21.01.2018
                       Για το  ΔΣ 
                     Ο  Πρόεδρος
                      Κ. Μπομπής