ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018...
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ

Την  Κυριακή 28.01.18 το μεσημέρι , έγινε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του Συλλόγου στο πολιτιστικό κέντρο της  Δ.Ε. Διονύσου , παρουσία περισσοτέρων από 80 συμπολιτών μας , μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Μπομπή , κοπή της πίτας και πλούσιος μπουφές , συνοδεία ζωντανής μουσικής , με εκλεκτό πρόγραμμα από γνωστά ελληνικά τραγούδια, από δύο δεξιοτέχνες μουσικούς , τον κ. Αλέξανδρο Αγγελούση και τον κ. Νίκο Βλάχο , πού χάρισαν στους παρευρισκόμενους απολαυστικές μελωδικές στιγμές για περισσότερο από μία ώρα.

Οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση μας αυτή έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης , εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογο μας , ευχόμενοι να επαναλάβουμε ανάλογες πετυχημένες εκδηλώσεις και στο μέλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου κ. Ι. Φωτάκης , ο Πρόεδρος της Δ.Ε .Διονύσου κ. Α. Μπάσης , ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου και Πρόεδρος της Δημ, Παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΊΤΗ  κ. Π.Βορριάς, η πρώην Αντιδήμαρχος Διονύσου κα Θ. Σαραντάκη , πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας κκ. Χ. Ρώσσης ,Θ. Κυριαζόπουλος , Θ. Δημητρόπουλος , Ι. Χατζηνικολαϊδης ,και Ν. Δακορώνιας , αλλά και πλήθος καταξιωμένων και επωνύμων συμπολιτών μας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου , αφού ευχήθηκε σε όλες και όλους ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  , ΥΓΕΙΑ , ΔΥΝΑΜΗ , ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ  και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία για το 2018 , τόνισε την ανάγκη ότι , για να αποκτήσει ο Σύλλογος μας την απαιτούμενη φωνή και δύναμη , προκειμένου να διεκδικήσει και προωθήσει τα σημαντικά  θέματα , που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας , χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή και δράση , όσον το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας , οι οποίοι με τις ιδέες  και προτάσεις τους , θα βοηθήσουν τον Σύλλογο μας για να πετύχει τους σημαντικούς στόχους του.

Επίσης τόνισε ότι ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έκανε και συνεχίζει να κάνει συχνές παρεμβάσεις για την προστασία των Κοινοχρήστων Χώρων και γενικά του πρασίνου της Δ.Ε. Διονύσου και την διαφύλαξη των χαρακτηριστικών και της φυσιογνωμίας του τόπου μας , ως περιοχής ΜΟΝΟ κατοικίας.

Εκτός των ανωτέρω επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως οι σημαντικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου της τελευταίας διετίας για δύο σοβαρά προβλήματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που απασχόλησαν και δυστυχώς απασχολούν, ευρύτερα στρώματα συμπολιτών μας και αφορούν στην ΑΣΦΑΛΗ  ΔΙΑΒΙΩΣΗ  και την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ  ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Τα δύο αυτά θέματα πρώτος ο Σύλλογος ανέδειξε και  με τις παρεμβάσεις του ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους συμπολίτες μας και πέτυχε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας και όχι μόνον.

Όμως στο θέμα των ΔΙΟΔΙΩΝ προέκυψε πρόσφατα δυσάρεστη εξέλιξη με την υπογραφή της Περιβαλλοντικής Μελέτης και παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού  κ. Σπρίτζη , περί μη τοποθέτησης διοδίων , ο Σύλλογος κινήθηκε και πάλι  ΑΜΕΣΑ , ώστε να δρομολογηθεί ,αφ’ ενός η προσβολή της ανωτέρω Περιβαλλοντικής Μελέτης στο Συμβούλιο Επικρατείας και αφ’ ετέρου να προγραμματισθεί σειρά κινητοποιήσεων για την αποτροπή τοποθέτησης διοδίων.
Μετά την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, λόγω της αμέλειας , απραξίας και παντελούς αδιαφορίας του κεντρικού Δήμου Διονύσου , η ανάδειξη και η προώθηση σημαντικών τοπικών θεμάτων,  πού αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς , έχουν δυστυχώς αφεθεί στους τοπικούς συλλόγους και επομένως και στον Σύλλογο μας , ο οποίος ως εκ τούτου , αποκτά σημαντική σπουδαιότητα και αναλαμβάνει αυξημένη ευθύνη για τα συγκεκριμένα θέματα .

Για το  2018  ο Σύλλογος προγραμματίζει και πάλι δύο αιμοδοσίες , με την πρώτη να γίνεται στις 11.03.18 , δενδροφυτεύσεις , επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σειρά εκλαϊκευμένων μαθημάτων , αρχίζοντας με σεμινάριο στις 14.02.18 , σε πρακτικά θέματα Πληροφορικής, για τους συμπολίτες μας εκείνους πού θα ήθελαν να εξοικειωθούν περισσότερο με τους υπολογιστές , κινητά τηλέφωνα κτλ.

         Ο  Πρόεδρος              Η  Γραμματέας 
          Κ.  Μπομπής              Μ.  Σοφού