ΟΡΓΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ !


ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS +...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Lets discover Europe together finding harmony in our differences” πραγματοποιήθηκε από 12 Μαΐου  έως και 23 Μαΐου 2018 στο Presmysl της Πολωνίας  με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση με τη συμμετοχή και μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης. Τους 7 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας συνόδευσαν  οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Άνοιξης  κ. Δέσποινα Παπαγεωργίου και κ. Χριστίνα Πούλιου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας ήρθαν σε επαφή τόσο με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας, αλλά και με συνομήλικα παιδιά και εκπαιδευτικούς από τις χώρες εταίρους του προγράμματος: Ρουμανία (σχολείο με παιδιά βαρήκοα ή και κωφά), Πολωνία (σχολείο με παιδιά βαρήκοα ή και κωφά), Πορτογαλία και Τουρκία. Οι μαθητές και μαθήτριες, χωρισμένοι σε πολυεθνικές ομάδες, συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές  εκδηλώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Παρουσίασαν την ομαδική εργασία που είχαν ετοιμάσει στο σχολείο μας, με θέμα τη χώρα μας, την Ελλάδα, δίδαξαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και διδάχτηκαν αντίστοιχους από τα παιδιά των άλλων χωρών. Πήραν μέρος σε εργαστήρια χειροτεχνίας και δίδαξαν παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια. Συμμετείχαν σε εργαστήριο και διαγωνισμό φωτογραφίας.
Επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (Κρακοβία, κάστρο
Krasiczyn, Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ).  
Εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας με συνομήλικα παιδιά από όλες τις χώρες – εταίρους  του προγράμματος.
Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό την Τρίτη, 22 Μαΐου, video με τις εντυπώσεις τους από αυτό το ταξίδι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μέσα από τις διαφορετικότητές μας μπορούμε να βρούμε την αρμονία μέσα στην Ευρώπη.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ
                                                     Ε. ΚΡΕΜΜΥΔΑ            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          
Στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος ΕRASMUS + με τίτλο «Theatre Unites Europe» πραγματοποιήθηκε, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2018, στο Bludenz της Αυστρίας, με μεγάλη επιτυχία η τέταρτη εκπαιδευτική συνάντηση 6 μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης με μαθητές και μαθήτριες από τις χώρες – εταίρους του προγράμματος: Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και φυσικά Αυστρία.
Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των Αυστριακών μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας :
·        ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστρίας παρακολουθώντας μαθήματα (τέχνες, μουσική, τεχνολογία-πληροφορική) στο σχολείο υποδοχής  Bundesgymnasium Bludenz στο Bludenz , συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες , γνωρίζοντας τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

·        Συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες-εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Τουρκία), με αποτέλεσμα να γράψουν, σκηνοθετήσουν και να παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο με θέμα την εκπαίδευση του μέλλοντος.
Επιπλέον , τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά αξιοθέατα  και μουσεία στην ευρύτερη περιοχή (Feldkirch, Innsbruck, Sonnenkopf). Όλοι,  καθηγητές και μαθητές, εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και την χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτήν την τελευταία συνάντηση των 5 χωρών-εταίρων του προγράμματος. Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας,  τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους από αυτό το ταξίδι, το οποίο θα τους μείνει, όπως είπαν, ΑΞΕΧΑΣΤΟ!


                                                                               Με εκτίμηση

                                                             Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης
                                                                             

Ε. ΚρεμμύδαΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

                                                                                                   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ