ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ 4 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΕΥΚΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


Μαγική εικόνα ο εξωραϊσμός των σχολείων

Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από το χώρο που συστεγάζονται τα 4 Νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος ένταξης με ημερομηνία ίδρυσης και λειτουργίας από 18/08/2016.
Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και της Α΄ βάθμιας  Σχολικής Επιτροπής για την χρηματοδότηση του εν λόγω τμήματος αυτό  ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ  ΠΟΤΕ!
Αυτά κατήγγειλε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τ. Παντελόγλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11/09/2018 αποκαλύπτοντας , προ ημερησίας διάταξης, τις σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσα (το τμήμα ένταξης λειτουργεί στην κουζίνα του ολοήμερου), εξοπλιστικό υλικό ( θρανία, καρέκλες), εκπαιδευτικό υλικό κ.α.

Αν κάποιος αναρωτιέται πως λειτουργεί μέχρι σήμερα το τμήμα ένταξης , η απάντηση είναι…. με δανεικά χρήματα από το 4ο νηπιαγωγείο, και  με δανεικό εξοπλισμό από όλα  τα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία.

Παράλληλα το 4ο Νηπιαγωγείο βρίσκετε από τον Ιούλιο χωρίς τηλεφωνική σύνδεση, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, με σπασμένη εξωτερική πόρτα, και με επικίνδυνο τον ενιαίο περιβάλλοντα χώρο για την ασφάλεια  όλων των παιδιών.

Σαν επιστέγασμα ήρθε  η διακοπή ανανέωσης των συμβασιούχων στην καθαριότητα των νηπιαγωγείων, με εξαίρεση μιας μόνιμης θέσης ,δηλ. μία εργαζόμενη για 4 νηπιαγωγεία.
Αυτό σημαίνει στην πράξη  ότι διώχνουμε τους συμβασιούχους , για να μπει ο εργολάβος.  Με τους εργαζόμενους «λάστιχο».
Φυσικά  για τον εργολάβο στόχος είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος, και όχι η υγεία των παιδιών.
Αυτή είναι μία ακόμη πτυχή της υποκριτικής «ευαισθησίας» της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά μπορεί εύκολα να καταλήξει στην εκάστοτε δημοτική αρχή, όταν τα συμφέροντα που υπηρετούν δεν διαφέρουν σε τίποτα .

Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Παιδείας, Πρόεδρε της α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το «παραμύθι» σας έχει ΔΡΑΚΟ!
Βρίσκεται λίγα μέτρα από συνεδριάζετε, αποφασίζετε αλλά δεν υλοποιείτε.

Για αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΠΑΙΤΕΙ:

·         Την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων
·         Να παρθούν άμεσα μέτρα με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις μέσω της κρατικής επιχορήγησης.
·         Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων και να προχωρήσουν στην μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ