ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "Ο Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"


ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διόνυσος, 20/09/2018

Με το τελευταίο δελτίο τύπου, ο κ. Ζαμάνης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι βλέπει τον τόπο μας σαν διαφημιστική μακέτα. Όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Χαμένος μέσα στην εικονική πραγματικότητα, που αυτός και οι συνεργάτες του δημιούργησαν για να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς, κενολογεί χωρίς να πείθει.

Απλώς μιλά, γιατί κάτι πρέπει να πει και το κάνει σε μια γλώσσα ξύλινη: «υποδειγματική η οργάνωση και ο έλεγχος στον στόλο οχημάτων», «οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού και ειλικρίνειας με τους εργαζόμενους», «θα υπάρξει αύξηση προσωπικού», «σύντομα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των οφειλομένων», κλπ.

Αλλά για τα ουσιώδη… δε λέει κουβέντα. Ίσως γιατί πιστεύει πως έτσι ξεφεύγει από τις ανοικτές καταγγελίες των εργαζομένων για οχήματα που βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση και είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν, λόγω μη τακτικής συντήρησης, επισκευής και ελέγχου, ή μη αντικατάστασης σημαντικών εξαρτημάτων και μη αποκατάστασης βλαβών!

Παρομοίως προσπαθεί να αντιπαρέλθει τις καταγγελίες για συστηματική συκοφαντία και αβάσιμες υπηρεσιακές διώξεις όσων διαφωνούν, ισχυριζόμενος κατ’ αρχήν ότι οι καταγγελίες αυτές είναι αβάσιμες (αλλά αν κάποιες έχουν βάση, θα εξεταστούν…).

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Ζαμάνης καλύπτει τις βαρύτατες ευθύνες της αντιδημάρχου κ. Πέππα, που με τη συμπεριφορά και τις επιλογές της έχει «πετύχει» την πλήρη αποδόμηση της υπηρεσίας και την εκχώρηση ενός μεγάλου μέρους του έργου της σε εργολάβους. Σαν αποτέλεσμα, ο πολίτης όχι μόνο να πρέπει να υπομένει την άθλια καθημερινότητα των παρατημένων σκουπιδιών και κλαδιών, των λακκουβών, και των υπερχειλισμένων δρόμων, αλλά να εγκαλείται από την «Καγκελάριο» του Δήμου.

Μερικά από τα παραπάνω τα έχουμε ήδη εντοπίσει και καταγγείλει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ποτέ δεν πήραμε σοβαρές απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και κουμπάρους. Και γι' αυτό παραπέμψαμε τις υποθέσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου. Γιατί σε αντίθεση με τον κ. Ζαμάνη, η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν μένει μόνο στα λόγια, αλλά πράττει. Και εν προκειμένω, στηρίζει τις κινητοποιήσεις του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ