ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΒΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΥΤΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο "3ος ΑΡΣΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"


ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.ΤΣΟΥΚΑΣ...

Ο 3ος ΑΡΣΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΕΝΩ Η ΔΡΑΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. 

ΦΕΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΗΝ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δελτίο Τύπου

Παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη ο 3ος Αρσάκειος Δρόμος
Στον 3ο Αρσάκειο Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία,  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Διονύσου και με αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις των Σχολείων στην Άνοιξη. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην Εβίτα και τον Ανδρέα Φύτρο, τα δύο παιδιά του δήμου Διονύσου  που έχασαν τη ζωή τους στη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο 3ος Αρσάκειος Δρόμος περιλάμβανε διαδρομή 5 χιλιομέτρων με τρέξιμο και δυναμικό βάδην καθώς και αγώνα δρόμου  900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών. Παράλληλα, είχε φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα, με σκοπό να διαδώσει το σημαντικό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης του Συλλόγου ‘’Όραμα Ελπίδας’’ και να ενισχύσει τη συμμετοχή στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Ζαμάνης απένειμε μετάλλια σε νικητές των αγωνισμάτων και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία για τη πραγματοποίηση αυτής της ετήσιας αθλητικής γιορτής, του Αρσάκειου Δρόμου, που έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας πολύ σημαντικός  αθλητικός και κοινωνικός θεσμός του τόπου μας.

Όλοι μας παραμένουμε συγκλονισμένοι από την καλοκαιρινή τραγωδία στο Μάτι, όπου χάθηκαν μαζί με δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας, η Εβίτα και ο Ανδρέας που φοιτούσαν εδώ στο Αρσάκειο Σχολείο και ο πατέρας τους Γρηγόρης. Ο  σημερινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη τους.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους εσάς, που με τη συμμετοχή σας στέλνετε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό έργο του Συλλόγου  Όραμα Ελπίδας.»

Στον αγώνα έλαβαν μέρος εκατοντάδες δρομείς και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και π. Υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών  κ. Παναγιώτης Τσούκας, εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και πλήθος κόσμου.