Απαράδεκτος καυγάς του ΑΣΑΔ Χάντμπολ ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο.Άνοιξης και στη μέση τα παιδιά...


Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΛΟΥΚΑΤΟ (ΑΣΑΔ) ΓΙΑΤΙ  ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (!!!) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΝΟΙΞΗΣ.Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΣΑΔ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. 

ΤΟ EDIONYSOS.GR ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΔ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ... 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΟΣΩΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. 

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΑΣΑΔ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ. 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι δύο συνεχόμενες εβδομάδες η προπόνηση μπάσκετ των παιδιών του Α.Ο Άνοιξης διακόπτεται από την παρουσία της αστυνομίας!!!!
Συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη απόγευμα στο κλειστό σχολικό γυμναστήριο της Άνοιξης  προπονείται το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο Άνοιξης. Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες στον χώρο βρίσκεται  για προπόνηση και  η ομάδα χάντμπολ. 
Η ομάδα του Χάντμπολ με τον πρόεδρο της κ. Μάριο Λουκάτο απαίτησε από την ομάδα μπάσκετ να αποχωρήσει από το γήπεδο διότι , όπως υποστήριξε ο ίδιος,  είχε απόφαση παραχώρησης για την συγκεκριμένη ώρα υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Π. Τσούκα.
Τα παιδιά του μπάσκετ δυσανασχέτησαν και ο πρόεδρος του Χάντμπολ έκρινε σκόπιμο, μάλλον είναι προσφιλής τακτική του, να καλέσει την αστυνομία. Το ίδιο ακριβώς περιστατικό επαναλήφθηκε  για δύο Πέμπτες στην σειρά.
Από πότε στους σχολικούς χώρους έχουν αρμοδιότητες τα αστυνομικά τμήματα ;
Τι πρότυπα για τον αθλητισμό δημιουργούν τέτοιες ενέργειες στα παιδιά μας ;
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων υποστηρίζει ότι τα όποια ζητήματα δημιουργούνται στα σχολικά γυμναστήρια δεν αφορούν την αστυνομία και  χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως άκρως επικίνδυνη και καταδικάζει όλους όσους εμπλέκονται με τέτοιου είδους τακτικές.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων καλεί τα ΔΣ των συλλόγων γονέων, τα 15 μελή , όλους τους γονείς και τους μαζικούς φορείς  να καταδικάσουν και να καταγγέλλουν αντίστοιχες ενέργειες .
Επίσης καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να καταδικάσει τέτοιου είδους φαινόμενα.
Η Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου αποτελεί ομπρέλα υπεράσπισης και δωρεάν πρόσβασης όλων των μαθητών στα σχολικά γυμναστήρια.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.
Την επόμενη Πέμπτη θα είμαστε μαζί με τους γονείς  στο κλειστό σχολικό γυμναστήριο της Άνοιξης για να εμποδίσουμε την παρουσία της αστυνομίας και να απαντήσουμε έμπρακτα στις απειλές για προσαγωγές.


21 Ιανουαρίου 2019


Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων ΔιονύσουΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Ο ΑΣΑΔ

"Ο Αθλητικός Σύλλογος Άνοιξης Διονύσου (ΑΣΑΔ) Χάντμπολ εκφράζει την βαθύτατη απογοήτευση του και την ανησυχία του, για την επαναλαμβανόμενη παρενόχληση και τον στοχευμένο εκφοβισμό προς τα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών της ομάδας χάντμπολ, από την διοίκηση και το σύνολο της ομάδας μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης.

Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 17/1/2018 και περί ώρας 6μμ, τα παιδιά που επρόκειτο να προπονηθούν στο άθλημα του χάντμπολ στο κλειστό γυμναστήριο Άνοιξης , βίωσαν τον τραμπουκισμό σε κλίμα σωματικής και ψυχικής βίας που τους προκάλεσαν τα στελέχη της διοίκησης, ο προπονητής και κάποιοι γονείς του τμήματος μπάσκετ του ΑΟ Άνοιξης, οι οποίοι επιδεικτικά αρνιόντουσαν να απελευθερώσουν των αγωνιστικό χώρο και εμπόδιζαν την έναρξη και διεξαγωγή της προπόνησης για 40΄λεπτά.

Τελικά οι «καταληψίες» αποχώρησαν μετά την αναγκαστική παρέμβαση της αστυνομίας και τα παιδιά , έντρομα, προσπάθησαν να προπονηθούν για την υπόλοιπη μισή ώρα. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τρίτο την φετινή χρονιά. Ο ΑΣΑΔ Χάντμπολ είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο που αναπτύσσει το άθλημα του Χάντμπολ στο Δήμο Διονύσου, έχοντας στις Ακαδημίες του είκοσι τρία (23) παιδιά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 14 ετών.

Ο ΑΣΑΔ Χάντμπολ, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες αιτήθηκε από τον Δήμο Διονύσου το Σεπτέμβριο του 2018 την παραχώρηση έξι (6) ωρών προπόνησης σε ένα από τα 4 κλειστά γυμναστήρια του Δήμου και δύο (2) ώρες για διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος.

Με την υπ. Αριθμ 44497/20-12-18 απόφαση, παραχωρήθηκαν τρείς (3) ώρες για προπόνηση κάθε Πέμπτη 6-7.30μμ στο γήπεδο της Άνοιξη και κάθε Σάββατο 8.30-10πμ στο γήπεδο της Ροδόπολη.

Το ΔΣ του συλλόγου, οι γονείς και τα παιδιά, ξεπερνώντας τους "σκοπέλους" της διασποράς μας σε δύο (2) γήπεδα, και τον ελάχιστο αριθμό ωρών προπονήσεων που μας παραχωρήθηκε, σεβαστήκαμε απόλυτα την απόφαση του Δήμου για χρήση των γηπέδων τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Όπως εμείς σεβόμαστε την προσπάθεια όλων των συλλόγων, δεν παρακωλύουμε και δεν εμποδίζουμε κανένα, απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό και από τον Α.Ο. Άνοιξης και όσους τον εκπροσωπούν.

Εξάλλου ο Ορισμός του αθλητικού ιδεώδους είναι το σύνολο των αρχών και των αξιών με τι οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντάς τον σε εξάσκησης του σώματος , καλλιέργειας του πνεύματος , εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων. Αρχές: Ευγενής άμιλλα, ισότητα , αλληλεγγύη.

Ο ΑΣΑΔ Χάντμπολ δεν θα μπει στην διαδικασία ανταπόδοσης παρόμοιας συμπεριφοράς, καθώς τέτοιες τακτικές δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στις βασικές ανθρώπινες αρχές ειδικά όταν αυτές αφορούν παιδιά. ‘Όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία των παιδιών, του συλλόγου και του αθλήματος.

Απαιτούμε από τους διοικούντες του Α.Ο. Άνοιξης να σταθούν αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου που εκπροσωπούν και από το Δήμο Διονύσου να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ως έχει υποχρέωση, για την προστασία και σωματική υγεία των παιδιών. Ο Μανώλης, ο Γιώργος, ο Ιορδάνης, ο Βασίλης, ο Αλέξης, ο Άρης, ο Χρήστος, ο Πάρης, ο Γιώργος, ο Ιωσήφ, ο Αλέξανδρος, ο Βαγγέλης, ο Γιάννης , ο Βασίλης αλλά και η Αντα , η Ακτιδα, η Δέσποινα, η Νασια, ο Μιχάλης, ο Γιάννης , ο Βαγγέλης, ο Νίκος και ο Ορέστης, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει (χάντμπολ) και εμείς (Δήμος- Αθλητικοί Φορείς- Γονείς ) την υποχρέωση να τους εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για άθληση, παιδαγωγικές και ανθρώπινες συνθήκες γυμναστικής και άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Α.Σ. Άνοιξης Διονυσου (ΑΣΑΔ)