Στη.. μέγγενη των 2 "μεγάλων" οι νέες δημοτικές κινήσεις του Δήμου Διονύσου !


"ΑΓΚΑΘΙ" Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ", ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR...


Ρευστό και... μετακινούμενο παραμένει το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Διονύσου, λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ήδη οι δύο μεγαλύτερες σε εκλογική δύναμη δημοτικές παρατάξεις (σύμφωνα με τα ποσοστά που έλαβαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014): της πλειοψηφίας ("Ανοιχτοί Ορίζοντες") και της μειζονος μειοψηφίας ("Ενωτική Πρωτοβουλία") έχουν καταλήξει στους υποψηφίους δημάρχους που θα κατεβάσουν (Διονύσης Ζαμάνης και Γιάννης Καλαφατέλης αντίστοιχα) αλλά και στις βασικές στρατηγικές τους εν'όψει της προεκλογικής μάχης.

Εκτός κάποιου απίθανου απροόπτου,  δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι αποδέχθηκαν να συμμετέχουν στις εκλογές κατόπιν στενού... μαρκαρίσματος, πίεσης αλλά και (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...) υποσχέσεων...

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες οι "Ανοιχτοί Ορίζοντες" παρουσίασαν 27 νέους υποψηφίους (αρκετοί εκ των οποίων είναι πράγματι αξιόλογοι) ενώ και η "Ενωτική Πρωτοβουλία", παρά τις αισθητές απώλειες δύο εν ενεργεία δημοτικών της συμβούλων (του πρώτου σε σταυρούς Κυριάκου Κοντάκη & του οικονομολόγου - τραπεζικού Τάσου Καρασαρλή) και ενός πρώην (του π.αντιδημάρχου Διονύσου και αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής Νίκου Πέππα), έχει τη δική της... δεξαμενή στελεχών... Ιδίως, μετά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη "Συμμαχία για τον Πολίτη" αλλά και τη διαφαινόμενη συμπόρευσή της με τη Δημοτική Κίνηση "Για τη Δημιουργία και τη Διαφάνεια στο Διόνυσο" (με εκπρόσωπο τύπου την πρώην τοπική σύμβουλο Βίκυ Κάουλα και ,ανάμεσα στους συμπαθούντες ή στηρίζοντες, τον πρώην αντιδήμαρχο στρατηγικού σχεδιασμού και μέχρι πρότινος σημαίνον στέλεχος των  "Ανοιχτών Οριζόντων" Ηλία Υφαντή).

Η προσκείμενη στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος "Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου" αναμένεται να δώσει το "παρών" και σ'αυτές τις δημοτικές εκλογές με δικό της ψηφοδέλτιο υπό τον υποψήφιο Δήμαρχο και νέο δημοτικό σύμβουλο Τεύκρο Παντελόγλου, ο οποίος διαδέχθηκε την  έμπειρηΖωή Σώκου, ενώ οι σημερινές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" (με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπιτάκο") και "Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου" (με επικεφαλής τον Γιώργο Ζυγούνα) εμφανίζονται απενεργοποιημένες, με κάποια από τα στελέχη τους να έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε άλλες παρατάξεις, υφιστάμενες ή νεοεμφανιζόμενες...

Από εκεί και πέρα οι νέοι "παίκτες" στα δημοτικά πράγματα, που έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συγκροτήσουν δικό τους ψηφοδέλτιο, είναι μέχρι στιγμής:

- η δημοτική παράταξη "Mαζί για τον Διόνυσο" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον οικονομολόγο Νίκο Κλήμη. Η εν λόγω παράταξη εμφανίζεται υπερκομματική, ωστόσο υποστηρίζεται ατύπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου.

- η δημοτική παράταξη "Εύπολις" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον πολιτικό μηχανικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Διονύσου Κωστή Κουριδάκη. Το "Εύπολις" έχει ξεκάθαρα περιβαλλοντικό πρόσημο και έχει πραγματοποιήσει αρκετές δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Διονύσου απέναντι στο περιβάλλον, τα ζώα κ.λ.π.

- η δημοτική παράταξη "Συνεργασία Δημοτών Διονύσου" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον πρώην Διευθυντή στο Δήμο Διονύσου Δημήτρη Αλεξανδρή. Την παράταξη στηρίζουν διάφορα δημοτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Άνοιξης Γιάννης Νικητόπουλος.

-η δημοτική παράταξη "Η Πόλη μας, το Σπίτι μας" με επικεφαλής και (νεότερο σε ηλικία) υποψήφιο Δήμαρχο τον επαγγελματία στο χώρο της υγείας και πρώην ποδοσφαιριστή Χρήστο Τσεβά.


Ζυμώσεις...

Κι ενώ έτσι έχει η κατάσταση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του edionysos.gr, υπάρχουν ακόμη και σήμερα δημοτικές κινήσεις που μπροστά στη δυσκολία να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια, υπάρχει η πιθανότητα είτε να κάνουν πίσω είτε να συνεργαστούν προεκλογικά με άλλους συνδυασμούς (παλιούς αλλά και νέους) κάτι που θα κάνει το προεκλογικό παιχνίδι ακόμη πιο "ανοιχτό" και απρόβλεπτο, ιδίως εν'όψει δεύτερου γύρου... Ένα πάντως είναι σίγουρο: οι ζυμώσεις καλά κρατούν και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά...

Η συνέχεια επί της οθόνης...

ΠΠ

ΥΓ: Για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, το edionysos.gr ειλικρινά εύχεται σε όλες τις δημοτικές κινήσεις να καταφέρουν να συγκροτήσουν δυνατά ψηφοδέλτια από άξιους και έντιμους δημότες, να κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές και να δώσουν το δικό τους στίγμα στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Διονύσου. Καλή επιτυχία σε όλους, νέους και παλιούς !