Στη 2η θέση ο Δήμος Διονύσου για την ανακύκλωση απορριμμάτων, για ανακρίβειες μιλάει στέλεχος του "Εύπολις"...


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΡΗ, ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΥΠΟΛΙΣ"*. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συγχαρητήρια σε όλους τους κατοίκους μας! Ο Δήμος μας είναι 2ος μεταξύ 66 Δήμων της Αττικής στην προ διαλογή απορριμμάτων! Με τη συμμετοχή, σας όλο και περισσότερα απορρίμματα ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν να θάβονται στον ΧΥΤΑ ενώ τα βιοδιασπώμενα (κλαδιά, κηπαία) καταλήγουν για ξεχωριστή επεξεργασία.

Εμείς από την πλευρά μας, η Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και ενισχύουμε όλες τις Υπηρεσίες καθαριότητας με καινούργιο εξοπλισμό: υπόγειοι κάδοι, τροχήλατοι κάδοι, ανανέωση στόλου οχημάτων, προμήθεια καινούργιου σύγχρονου κλαδοτεμαχιστή υψηλής δυναμικότητας.

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Διονύσου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΡΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ - ΥΔΡΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΥΠΟΛΙΣ" *

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (πονεμένη ιστορία διανθισμένη με ανακρίβειες)..
Από μεγαλοστελέχη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Διονύσου "ανακυκλώνεται" πίνακας με τα γενικά αποτελέσματα της παραγωγής απορριμμάτων της Αττικής, όπως δημοσιεύεται από τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής - Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής), όπου φαίνεται ότι ο Δήμος Διονύσου, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2018, έχει προδιαλέξει περίπου 2.8 τόννους υλικά τα οποία, όπως λανθασμένα ισχυρίζονται, οφείλεται στο πόσο σωστά λειτουργεί η ανακύκλωση στο Δήμο Διονύσου.
Ανακρίβειες..
Αν δει κανείς τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του ΕΔΣΝΑ (στο λινκ https://www.edsna.gr/…/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83…) φαίνεται ότι η ποσόστητα αυτή προκύπτει μόνο από τα πράσινα που οδηγήθηκαν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) στη Φυλή, όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος στο δημοσίευμα της Καθημερινής και το δικαιολογεί ότι όλοι οι κάτοικοι έκοβαν τα κηπαία λόγω του κινδύνου των πυρκαγιών του καλοκαιριού (http://www.kathimerini.gr/…/mikrh-meiwsh-aporrimmatwn-sthn-…).
Άρα η ανακύκλωση που πέτυχε ήταν μόνο τα κηπαία και ήταν μεγάλες οι ποσότητες των κηπαίων πράγματι (αυτό έλειπε να μην ήταν σε ένα περιαστικό Δήμο κυρίως με μονοκατοικίες με κήπους). Μάλιστα τα συγκρίνουν με άλλους δήμους που είναι καθαρά αστικοί (π.χ. Δήμος Περιστερίου) και χαίρονται ακόμα περισσότερο.
Κατά τα λοιπά, αν δει λίγο προσεκτικά κανείς τους επίσημους πίνακες, η κατάσταση είναι απογοητευτική. Μηδενική η ανακύκλωση των οργανικών προδιαλεγμένων (καφέ κάδοι), μηδενική η ανακύκλωση των λαϊκών αγορών. Επιπλέον συγκρίνοντας τα υπολείμματα των μπλέ κάδων από τα ΚΔΑΥ προς ΧΥΤΑ (δηλαδή τα υλικά που ενώ αποτίθονται στους μπλε κάδους τελικά είναι ακατάλληλα για ανακύκλωση και πηγαίνουν για ταφή στο ΧΥΤΑ) έχει αυξηθεί από 868 τόνους το οκτάμηνο του 2017 σε 941 τόννους το ίδιο οκτάμηνο του 2018. Άρα η ανακύκλωση δεν λειτουργεί καθώς οι πολίτες, λόγω και ελλιπούς ενημέρωσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, δεν ανακυκλώνουν σωστά, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ΧΥΤΑ και ο Δήμος Διονύσου. Στο μέλλον αυτές οι ποσότητες θα επιβαρύνονται με χρήματα που θα τα πληρώνουμε όλοι μας.
Επειδή είναι αυτοί ανόητοι και αναπαράγουν κάθε ανοησία που διαβάζουν στο ΦΒ, νομίζουν ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε τους σχετικούς πίνακες που εύκολα βρίσκεις στα σχετικά επίσημα sites.
Ντροπή παιδιά..
Το συμπέρασμα είναι ότι προσέχουμε τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές. Οι δύο διεκδικητές (νυν και πρώην) έχουν αποτύχει πλήρως και προσπάθειες εξωραϊσμού δεν πετυχαίνουν.
Στη Δημοτική Κίνηση "ΕΥΠΟΛΙΣ" (Υποψήφιος Δήμαρχος Κωστής Κουριδάκης) θέτουμε το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα. Τα απορρίμματα μπορεί να είναι πηγή κέρδους γαι το Δήμο εφόσον η διαχείρισή τους γίνει στα πλαίσια της κυκλικής και συνεταιριστικής οικονομίας.

* H παρούσα άποψη του κου Ζαρρή είναι προσωπική