Συνέντευξη τύπου Καλαφατέλη-Βορριά: "Ενωμένοι θα κερδίσουμε το Δ.Ζαμάνη..."
ΓΙΑ "ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΚΑΙ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ", ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑ... ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ (2011-2017), ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2010-2014 ...

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ του Δήμου Διονύσου παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής 1/2 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων "Ενωτική Πρωτοβουλία" και "Συμμαχία για τον Πολίτη" κοι Γιάννης Καλαφατέλης και Παναγιώτης Βορριάς.

Την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος και δημοσιογράφος Γλυκερία Τερζή ενώ από πλευράς των τοπικών ΜΜΕ συμμετείχαν οι: Μαρία Χαζάπη (εφημερίδα "Οδός Διονύσου"- odosdionysou.gr), Παυλίνα Κολαξή (εκδόσεις ΕΠΙΛΟΓΕΣ - https://www.facebook.com/epilogesvp/), Νίκος Κοκκαλάς (εφημερίδα Βόρεια Προάστια - voreiaproastia.gr) και Πέτρος Πετρόπουλος (edionysos.gr).

Τη συνέντευξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων νυν ή πρώην δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και φίλοι - στελέχη των δύο παρατάξεων όπως οι: Γιάννης Φωτάκης,  Γιάννης Τσουδερός, Γιάννης Κανατσούλης, Στέφανος Κριεμάδης, Μιχάλης Τσιλιγκίρης, Βαγγέλης Πέππας, Μαργαρίτα Ιατρίδου-Μπόμπη, Γιώργος Κόκκαλης, Δημήτρης Ρούσσος, Βίκυ Κάουλα, Νίκος Παππάς, Θανάσης Μπούσμπουρας, Θανάσης Κυριακόπουλος, Παύλος Κουλουψούζης, Δημήτρης Μπαμπανίκας, Γιώργος Πουλίδας, Κώστας Μπομπής κ.α. Παρών ήταν επίσης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Γεωργιάδης.

Τα βασικά συμπεράσματα, όπως προέκυψαν από τις εισηγήσεις των δύο επικεφαλής αλλά και τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις είναι ότι:

- Δημιουργείται μέσα στο επόμενο διάστημα μία ομόσπονδη παράταξη με νέα ονομασία και νέο σήμα, μετά από διεργασίες τουλάχιστον 3 μηνών.
- Σε αυτή την νέα παράταξη, στην οποία ομόφωνα αποφασίστηκε ότι υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Καλαφατέλης, θα μπορούν να ενταχθούν και άλλες δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες, ή πρόσωπα.
- Μέχρι τις δημοτικές εκλογές οι συνεργαζόμενες παρατάξεις θα διατηρούν την αυτονομία τους, ενώ o απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μιας ενιαίας παράταξης.
- Η νέα δημοτική παράταξη θα διέπεται από τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης και λογοδοσίας (συμβούλιο Διοίκησης, θεματικές επιτροπές, εσωτερικός έλεγχος κλπ).
- Οι δύο επικεφαλής αποκάλυψαν, επίσης, ότι έχουν επεξεργαστεί λεπτομερές σχέδιο για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δήμο προς τις Δημοτικές Ενότητες.
- Σε σχέση με την αποχέτευση ο κος Καλαφατέλης απέδωσε σημαντικές ευθύνες στη δημοτική αρχή για την υπογραφή της παράτασης της σύμβασης με τον ΤΟΞΟΤΗ συμφερόντων Καλογρίτσα και έκανε λόγο για κωλυσιεργία σε σχέση με τη συνολική εξέλιξη του έργου στον Άγιο Στέφανο. 
- Τέλος ο κος Καλαφατέλης έδωσε στη δημοσιότητα Πίνακα με συγκριτικά στοιχεία των προϋπολογισμών τω ετών 2011-2017 ανά κατηγορία εξόδου, από τα οποία, όπως υπογράμμισε, καταρρίπτεται ο μύθος περί νέων έργων, επενδύσεων και μελετών του κου Ζαμάνη, σε σχέση με τη δική του περίοδο 2010-2014).

Πατήστε πάνω στον πιο κάτω Πίνακα για μεγέθυνση- Και ο δύο Πρόεδροι των παρατάξεων έκαναν την αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα τους ως πρώην Δήμαρχοι (ο κος Καλαφατέλης παραδέχηκε επίσης και λανθασμένους χειρισμούς σε θέματα επικοινωνίας) ενώ σε ερώτηση του edionysos.gr αναφορικά με το αν αισθάνονται ότι μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές απάντησαν ότι αν και δεν είναι αυτοσκοπός τους η εξουσία, θα κερδίσουν τη δημοτική αρχή του κου Ζαμάνη, κάνοντας λόγο για χαμένη τετραετία.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο (56 σελίδες !) του υλικού της συνέντευξης τύπου με τις εισηγήσεις των κων Καλαφατέλη και Βορριά, καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις αλλά και τον "οδικό χάρτη" αναφορικά με την οργάνωση της νέας δημοτικής παράταξης.