Αναστασία Στασινοπούλου: “Πέρασα με την τρίτη προσπάθεια στην πρώτη σχολή προτίμησής μου…”

Ευχές προς τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις, με προσωπικές αναφορές, από τη δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου Διονύσου.

“Τῆς παιδεἰας αἶ μἑν ῤἰζαι πικραἰ ἑιμἰ οἰ δἐ καρποἰ γλυκεῖς Αριστοτέλης Αγαπημένες μαθήτριες και αγαπημένοι μαθητές, σήμερα, με ένα πρώτο μικρό βήμα, ξεκινά ένα ταξίδι, το προσωπικό ταξίδι της καθεμιάς και του καθένα σας!

Σας εύχομαι από καρδιάς να επιτύχετε στους στόχους που έχετε θέσει στην ζωή σας, σας εύχομαι από καρδιάς να συγκεντρωθείτε και να μπορέσετε να αποτυπώσετε όλες τις μέχρι σήμερα προσπάθειες και γνώσεις σας, σε μερικά κομμάτια χαρτί!

Κάθε Ιούνη θυμάμαι καί τις 6 ημέρες (4 κύρια και 2 ειδικά μαθήματα) που έδωσα Πανελλήνιες. Στο Αρσάκειο. Τεράστια εμπειρία για μια έφηβη αυτές οι εξετάσεις. Σε ορισμένα μαθήματα έγραψα σχεδόν άριστα, σε ορισμένα δεν πήγα τόσο καλά. Σε κάποια σημεία ξέχασα όλα όσα είχα μάθει παρόλο που ήμουν καλή (Πιθανότητες), σε κάποια σημεία απέδωσα καλύτερα από κάθε άλλη φορά!

Έτσι δεν πέρασα στην πρώτη Σχολή προτίμησής μου. Ξαναέδωσα την επόμενη χρονιά με μεγαλύτερο πείσμα. Και πάλι δεν πέρασα στην πρώτη Σχολή προτίμησής μου, πέρασα όμως στην δεύτερη Σχολή προτίμησής μου! Και φοίτησα!

Αλλά επειδή ποτέ δεν παράτησα τα όνειρά μου, αποφοίτησα από αυτή την πρώτη αγαπημένη σχολή, και έδωσα μετά από 5 χρόνια ακόμα πιο δύσκολες τις κατατακτήριες εξετάσεις και έτσι πέρασα και στην πρώτη σχολή προτίμησής μου!

Οι ρίζες της εκπαίδευσης και της παιδείας είναι πικρές, γιατί για να αποκτηθούν χρειάζεται σκληρή δουλειά. Οι καρποί τους όμως και τα αποτελέσματά τους θα είναι γλυκά για εσάς, και αυτή η γλύκα είναι καθ’ οδόν! Όμως η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζετε. Οι πιο ένδοξες στιγμές της ζωής δεν είναι οι λεγόμενες μέρες επιτυχίας, αλλά, περισσότερο, οι μέρες εκείνες που, μετά από αποτυχία και απελπισία, αισθάνεσαι να μεγαλώνει μέσα σου η θέληση για ζωή και η υπόσχεση για μελλοντικά επιτεύγματα.

Καλή Επιτυχία στον αγώνα σας! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σας και μόνο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις! Καλά αποτελέσματα! Μπράβο στους καθηγητές, στους γονείς σας και στην οικογένειάς σας για την στήριξή σας!

Αναστασία Στασινοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος
πρ. Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ