Άρθρο του Κωστή Κουριδάκη στο edionysos.gr: “Να αλλάξουμε ρότα με συναίνεση”

Διαβάστε τι γράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ Κωστής Κουριδάκης

“Να αλλάξουμε ρότα με συναίνεση

Του Κωστή Κουριδάκη,
Υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου, επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»

Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία:
Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με τον νόμο και ότι δεν θα κυβερνά αιώνια.

Τα τελευταία 9 χρόνια χάθηκαν ευκαιρίες για τον Τόπο, έμειναν πίσω πολλά σχέδια, αράχνιασαν στα συρτάρια μελέτες για το κυκλοφοριακό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, των υδάτων κλπ. Δεν αξιοποιήθηκαν, σε αντίθεση με άλλους Δήμους ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το θέμα της καθαριότητας είναι μείζον και σε αυτόν τον τομέα διαπιστώνουν, καθημερινά, οι δημότες ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη οργάνωσης. Ναι, ξέρουμε καλά ότι το προσωπικό έχει μειωθεί. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχυθεί η υπηρεσία καθαριότητας και δεν θα καταφύγουμε στην εύκολη λύση των ιδιωτικών εταιριών που κοστίζουν πολλά χρήματα.

Το αποχετευτικό έχει γίνει σίριαλ και αυτό. Όλα κινούνται με ρυθμούς χελώνας… Σκάβουν οι μεν για την αποχέτευση, σκάβουν οι δε για τους αγωγούς ομβρίων, χωρίς κανένα συντονισμό, χωρίς έλεγχο, όσον αφορά την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας για τους πολίτες. Εργολάβοι, υπεργολάβοι πάνε κι έρχονται, κλείνουν οι δρόμοι, μετά τα σκάμματα καλύπτονται όπως-όπως και το οδικό δίκτυο δείχνει βομβαρδισμένο, σαν να γυρνάμε δεκαετίες πίσω, με λακκούβες που διαλύουν τα αυτοκίνητα, σπασμένα πεζοδρόμια, μπάζα εδώ κι εκεί.

Πέρα από τα «άλλα» μπαζώματα που γίνονται σε καθημερινή βάση στις γύρω δασικές εκτάσεις, καταστρέφοντας το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας.

Εμείς, λοιπόν, ως Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου μόλις γίνουμε διοίκηση δεσμευόμαστε ότι θα επικεντρωθούμε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

-Να αποκαταστήσουμε την εργασιακή «ειρήνη», να αλλάξουμε το κλίμα στις σχέσεις με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου με λογική και σύνεση.
-Να επιλύσουμε τα καθημερινά προβλήματα με αποφασιστικότητα χωρίς αγκυλώσεις διακρίσεις και ρουσφετολογικές πρακτικές.
-Να κάνουμε πράξη την διαβούλευση και την συμμετοχή του Δημότη στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων.
-Να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τα ρέματα, να αποτρέψουμε την περαιτέρω ρύπανσή τους, μαζί και των δρόμων, με αστικά λύματα.
-Να ενισχύσουμε τη δημοτική αστυνομία, σε σωστές βάσεις, προκειμένου να αποκτήσει ουσιώδη ρόλο, να γίνει το άγρυπνο μάτι της Διοίκησης, όπου είναι απαραίτητο και να υπηρετεί την ασφάλεια και τον σεβασμό στο Δημότη .
-Να ανοίξουμε 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης των κατοίκων για κάθε έκτακτη ανάγκη. Πρακτικά, άμεσα, όχι στα χαρτιά!
-Να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες να συλλειτουργούν με τις Αρχές, να γίνουν ενεργοί, σεβόμενοι όλοι τους στοιχειώδεις κανόνες για μια ισορροπημένη καθημερινότητα.
-Να συμβάλλουμε στην Πολιτιστική Αναβάθμιση του Δήμου μας, την αισθητική του δημόσιου χώρου και την προστασία των κοινόχρηστων.

Έχουν τεθεί ψηλά στην ατζέντα της παράταξης τα θέματα του περιβάλλοντος, καθώς, το υπέροχο προάστιο, που απαρτίζουν οι 7 κοινότητες του Δήμου Διονύσου, έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα σε ότι αφορά τη συνύπαρξη της φύσης με τον αστικό ιστό. Έντονο είναι, συναφώς, το ενδιαφέρον όλων για τη φροντίδα των ζώων, μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Το γεγονός αυτό προσδιορίζει και τη γενικότερη κουλτούρα μιας σύγχρονης κοινωνίας, με αρχές, αλληλεγγύη, ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στην εφαρμογή και τήρηση των νόμων.

Επίσης, ΔΕΝ θα επιτρέψουμε άλλο πια, να κυριαρχεί στο Δήμο μας ο φόβος των γονιών για τα παιδιά τους, είτε στο δρόμο για το σχολείο, είτε για την παιδική χαρά και μέσα σε αυτή, είτε για το γηπεδάκι… Αδήριτη είναι η ανάγκη για ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο (πεζοδρόμια, διαβάσεις, σήμανση κλπ). Απαιτείται, παράλληλα, η εκπόνηση μελέτης σε συνεργασία με την πυροσβεστική για απομάκρυνση των νέων σε έκτακτο γεγονός, από το σχολικό συγκρότημα, από τους κλειστούς χώρους αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και η οργανωμένη συγκέντρωση σε προκαθορισμένα σημεία, με περιβάλλον επιτήρησης.

Με στόχο, εξ άλλου, την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών και των ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή, χρειάζεται ενίσχυση της κοινωνικής δικτύωσης των γειτονιών, δημοτικός φωτισμός παντού, διαρκής διεκδίκηση από το αρμόδιο υπουργείο περιπολιών εποχούμενων αστυνομικών δυνάμεων, σε τακτά διαστήματα μέσα στο 24ωρο.

Εμείς μιλάμε με τους δημότες, τους κοιτάμε στα μάτια, τους ακούμε και δεν κρυβόμαστε. Λογοδοτούμε, έχουμε «ευαγγέλιο» τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση, την τήρηση των υποχρεώσεων μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής έναντι των χιλιάδων πολιτών! Ο Δήμος, γενικότερα, πρέπει να αλλάξει ρότα, είναι μεγάλος είναι πλούσιος, χρειάζεται, όμως, κοινή λογική, σύνεση στις αποφάσεις, καλύτερη οργάνωση, λιγότερη γραφειοκρατία και ταχύτητα, για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων. Είναι ανάγκη να ζούμε το σήμερα σχεδιάζοντας το αύριο, είμαστε όλοι καθηλωμένοι στη γη, αλλά κάποιοι από εμάς επιλέγουμε να κοιτάμε τ’ άστρα…

Προσωπικά, πιστεύω σε διαδικασίες που επηρεάζουν θετικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Με τέτοιο τρόπο, ώστε, εθελοντικά και συμμετοχικά, να δίνουμε, όλοι και όλες, τον καλύτερο εαυτό μας για την υλοποίηση των οραμάτων μας και τη φιλοδοξία για πρόοδο και ένα καλύτερο μέλλον. Η ζωή θέλει δράση, συμμετοχή και πάντα μια καθαρή ματιά. Η συμμετοχή με εντιμότητα και ειλικρίνεια, ο εθελοντισμός και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων είναι αναγκαίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Έχω όρεξη για δουλειά, πίστη στη συλλογική προσπάθεια, περισσότερη γνώση και εμπειρία και προπαντός ελπίδα και αγάπη για τον τόπο μας. Είμαι παντρεμένος και έχω τέσσερα παιδιά για τα οποία είμαι υπερήφανος και νιώθω, όπως όλοι οι γονείς, πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος ούτε να παγώσω την επιθυμία μου για προσφορά και κοινωνική δράση, έτσι αναζητώ και θα αναζητώ τρόπους και δράσεις κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Η «εμμονή» μου στη συναίνεση, η οποία είναι η βάση για την επίλυση των πολιτικών ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με οδηγεί να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου. Για μένα η θέση αυτή δεν είναι απλά ένα αξίωμα, αλλά μια αποστολή. Η θέση αυτή επιβάλει την προσφορά προς τον δημότη!

Το Ευ ζην βασίζεται ατομικά στο Ευ αγωνίζεσθε και συλλογικά στο Ευ πολιτεύεστε.

Η Εύπολις συνεργασία δημοτών εγγυάται την ασφαλή και λειτουργική πόλη το σεβασμό στο περιβάλλον, με συνεννόηση συνεργασία και αποτελεσματικότητα, με το Ευ πολιτεύεστε!”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ