Δημοτική Αρχή Διονύσου προς μειοψηφίες για σύμβαση LED: “Σας ενοχλεί που παράγουμε έργο…”

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δημοτικής Αρχής Διονύσου και των παρατάξεων της μειοψηφίας, με αφορμή την έγκριση των όρων του διαγωνισμού ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED. Τέσσερις παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι είχαν ζητήσει τη λήψη πολιτικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο αν και το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής. Πριν την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής προηγήθηκε κοινή ανακοίνωση παρατάξεων καθώς και άλλη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου” που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Ακολουθούν όλες οι ανακοινώσεις:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Δημοτική Αρχή Διονύσου θα συνεχίσει να παράγει έργο για τον πολίτη, όσο κι αν αυτό ενοχλεί – Η συναίνεση δεν είναι «ευκαιρία» για συνδιοίκηση

Σε απάντηση της κοινής ανακοίνωσης των τεσσάρων (4) παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Μαζί για το Διόνυσο») και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, καθώς και ορισμένων παραπλανητικών αναρτήσεων / δημοσιεύσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας από διάφορους «επαΐοντες» καταστροφολόγους, σε σχέση με το διαγωνισμό ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, είναι απολύτως ξεκάθαρο και προφανές ότι η έγκριση των όρων του διαγωνισμού ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED αποτελεί αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό το αίτημα της αντιπολίτευσης «για λήψη πολιτικής απόφασης επί της αρχής» από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέραν της διαλογικής συζήτησης, δεν προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

2. Σε κάθε περίπτωση και δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος, η Διοίκηση επεδίωξε από την αρχή την πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα. Για αυτό το λόγο στις 12 Μαΐου 2021 προχώρησε σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού για τα LED μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου. Η εν λόγω διαβούλευση ήταν επιτυχής, καθώς υπήρξαν δεκάδες σχόλια τα οποία παρελήφθησαν και τελικά λήφθηκαν υπόψη ενόψει της σύνταξης των τελικών προδιαγραφών, ευνοώντας τελικά τον ελεύθερο ανταγωνισμό και κατ’επέκταση τη διαφάνεια.

Συνεπώς για ποιον δήθεν «εμπαιγμό» μιλούν οι συντάκτες της κοινής ανακοίνωσης όταν είχαν στη διάθεσή τους τις τεχνικές προδιαγραφές για τουλάχιστον δέκα (10) μήνες ;

3. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει σταθερά τις συναινέσεις και συγκλίσεις με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για μια σειρά από ζητήματα (λατομεία, οικιστικό, περιβάλλον, μίσθωση/αγορά δημοτικών κτιρίων κλπ). Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 17 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Διονύσου ενημέρωσε διεξοδικά όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο, για τα οποία υπογράμμισε ότι απαιτείται συνεργασία με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Μεταξύ των ζητημάτων ήταν μάλιστα και το θέμα των LED, για το οποίο ειδικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Δ.Ζαμάνης υπέβαλε συγκεκριμένα ερωτήματα και έλαβε απαντήσεις. Συνεπώς, μόνο άγνοια δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς…

Είναι αλήθεια ότι όπως στο τανγκό, έτσι και στη συναίνεση χρειάζονται δύο… Πως όμως τελικά εκλαμβάνουν τη συναίνεση οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις όταν σπεύδουν να γράψουν στην ανακοίνωσή τους «Ούτε καλημέρα πλέον…»; Ρώτησαν άραγε τους δημότες που τους ψήφισαν αν συμφωνούν με τέτοιες τακτικές; Μήπως η «υπόσκαψη» κάθε έργου και πρωτοβουλίας που εκπορεύεται από τη Δημοτική Αρχή αποτελεί όχημα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών ενόψει εκλογών;

4. Δυστυχώς (για αυτούς) τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για συναίνεση ορισμένοι την εξέλαβαν ως… ευκαιρία για να επιβάλλουν μία ιδιότυπη και πέρα ως πέρα εξωθεσμική συνδιοίκηση, την οποία εκβιαστικά και με το έτσι θέλω επιχειρούν να υφαρπάξουν. Εμείς υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση έχει την πλήρη νομιμοποίηση των πολιτών έχοντας λάβει το 58,26 % των ψήφων του εκλογικού σώματος. Προειδοποιούμε επίσης τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης ότι αν μη τι άλλο οφείλουν να σεβαστούν πρώτα απ’όλα τους συμπολίτες μας.

5. Η Δημοτική Αρχή Διονύσου δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παράγει έργο για τον πολίτη, όσο κι αν αυτό ενοχλεί ορισμένους, οι οποίοι για κατανοητούς -αλλά όχι αποδεκτούς- λόγους εφευρίσκουν συνεχώς εμπόδια και προσκόμματα…

6. Η σύμβαση για τα LED, με κανόνες πλήρους δημοσιότητας και διαφάνειας, αποτελεί μία εμβληματική εξαγγελία της Διοίκησης που παίρνει σάρκα και οστά. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το σημαντικό αυτό έργο.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, καλούμε τις παρατάξεις να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να επικεντρωθούν σε μία εποικοδομητική αντιπολίτευση για τον τόπο, κάτι που στο τέλος θα αποτελέσει κέρδος για όλους.

Η Διοίκηση θα επιμείνει συναινετικά μέχρι το τέλος!

ΝΑΙ στη συναίνεση και τη συνεργασία με ειλικρίνεια και ανοιχτά χαρτιά  αλλά ΟΧΙ στη συνδιοίκηση, που θα ακυρώνει επιλογές για το καλό των συμπολιτών μας.

ΝΑΙ στις προτάσεις των μειοψηφιών αλλά ΟΧΙ στο λαϊκισμό, τις αστήρικτες καταγγελίες και τις ύβρεις.

ΝΑΙ σε έργο για τον πολίτη, με συγκλίσεις.

Εμείς μπορούμε, εσείς;

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Η Σύμβαση των LED Φώτισε Οριστικά την Αληθινή Όψη της Διοίκησης Καλαφατέλη!

Είναι αλήθεια ότι η διοίκηση Καλαφατέλη έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες το τελευταίο διάστημα για να χαθεί κάθε ίχνος εμπιστοσύνης προς αυτήν ή για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά της κίνητρα, όταν πρότεινε συναινέσεις και συνεργασίες. Παρά ταύτα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανταποκρίνονταν σε κάθε της πρόσκληση και συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων του Δήμου, εκτιμώντας κάθε φορά ότι κάτι πάει να αλλάξει. Και στην συνέχεια βέβαια, η Διοίκηση Καλαφατέλη όχι μόνο το ανέτρεπε, αλλά, αντιθέτως,  εμφάνιζε κάθε φορά τον ακόμη χειρότερο εαυτό της, θριαμβολογώντας μάλιστα για την εξαπάτηση και πάλι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης!

Είναι σαφές πλέον ότι κάθε μελλοντική αναφορά της σε συναινέσεις και διαπαραταξιακή αντιμετώπιση προβλημάτων του Δήμου θα είναι ένα τεράστιο συνειδητό ψέμα που θα διατυπώνεται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και για την παραπλάνηση των ίδιων των δημοτών. Ακόμα και η κακής μορφής πολιτική έχει όρια για όποιους επιθυμούν να πολιτεύονται έστω και με ελάχιστα ψήγματα εντιμότητας και αξιοπρέπειας.

Τα όσα συνέβησαν σχετικά με την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Διονύσου» αποτελούν και το ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ  κάθε συναινετικής σχέσης με την αναξιόπιστη και επικίνδυνη διοίκηση Καλαφατέλη. Ούτε «καλημέρα» πλέον!

Το Αίτημα

Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 15ης Μαρτίου 2022 και με αφορμή την προδημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού  του Δήμου για τα LED, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διονύσης Ζαμάνης ζήτησε την μελέτη-διακήρυξη, που υπογράφεται από τον Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Τσιλιγκίρη ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος μελέτης της εν όψει της συζήτησής της.

Η μελέτη-διακήρυξη παρελήφθη την επόμενη μέρα 16/3/2022 και αμέσως έγινε αντιληπτό ότι, αφορούσε σε ένα μεγάλο έργο ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (5 εκατ. πλέον 50% προαίρεση, σύμφωνα με την ίδια την μελέτη-διακήρυξη) το οποίο θα δέσμευε τον Δήμο για τα επόμενα 12 χρόνια.

Μετά από επικοινωνία μεταξύ των παρατάξεων μας και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η σύγκληση του Σώματος με το θέμα αυτό, ώστε αφενός να ενημερωθεί το Σώμα και οι Δημότες και αφετέρου να ανταλλαγούν απόψεις και να επιλεγεί (ει δυνατόν συναινετικά) η καλύτερη δυνατή λύση για τον Δήμο.

Συγκεκριμένα η αίτηση (κοινοποιήθηκε και στον κ. Δήμαρχο) και η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 8339/17-3-2022, συνοδευόταν από τα ονόματα είκοσι τριών (23) Δημοτικών Συμβούλων (δηλαδή το 56%) και ανέφερε, εκτός των άλλων, επί λέξει τα εξής:

“Αιτούμαστε την συζήτηση του εν λόγο θέματος οπωσδήποτε πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου και ταυτόχρονα επιθυμούμε κατά την συζήτηση του θέματος να παρευρίσκεται ο αρμόδιος συντάκτης της εν λόγω μελέτης καθώς και ο Διευθυντής της διεύθυνσης Περιβάλλοντος που την έχει θεωρήσει.”

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο περί κυβερνησιμότητας(!!;;) των ΟΤΑ, η λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής και μόνο στην οποία, πάλι με βάση τον ίδιο νόμο, η διοικούσα παράταξη του Δημάρχου κατέχει εξ ορισμού τα 3/5 των μελών της, ενώ το ανώτερο πολιτικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι… αναρμόδιο!

Αυτό ακριβώς επισήμανε η αίτησή μας και ζητούσε, να συζητηθεί η μελέτη-διακήρυξη στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν δεσμευτεί ο Δήμος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και μόνο.

Η Απάντηση-Πρόκληση

Είναι αλήθεια ότι η διοίκηση του Δήμου απάντησε αμέσως και μάλιστα, όχι με λόγια, αλλά με έργα! Συγκεκριμένα, την επόμενη μέρα, Παρασκευή 18/3/2022:

  • Ο μεν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για την Τετάρτη, 23/3/2022,
  • Ο δε Δήμαρχος, με την ιδιότητα του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, συγκάλεσε Οικονομική Επιτροπή για την Τρίτη, 22/3/2022,

με το ίδιο ακριβώς θέμα, την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Διονύσου».

Ο απόλυτος εμπαιγμός! Η απόλυτη κατ’ αναλογία εφαρμογή της έκφρασης “L’État, c’est moi” του Λουδοβίκου του ΙΔ’. Ο αιρετός Δήμαρχος στην θέση του Απόλυτου Μονάρχη: “Πρώτα θα αποφασίσω και μετά… θα συζητήσουμε”! Και εις ανώτερα!

Η Επόμενη Μέρα

Υπάρχει επόμενη μέρα; Δυστυχώς, σε ότι αφορά στις σχέσεις Διοίκησης-Αντιπολίτευσης, ΟΧΙ.

  • Όταν «συναίνεση» για τον Δήμαρχο και την παρέα του σημαίνει να συμφωνούμε με τις δικές τους επιλογές, ακόμα και όταν τα βρίσκει δύσκολα,
  • Όταν αρνείται η Διοίκηση να απαντήσει και να τοποθετηθεί στην ξεκάθαρη δημοκρατική μας πρόταση για συγκρότηση διαπαραταξιακών επιτροπών σε θέματα που η ίδια η Διοίκηση έθεσε,
  • Όταν στις 17/2/2022 ζήτησε την συνεργασία μας και την επίτευξη ευρείας συναίνεσης, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα υποδομών του Δήμου, γεγονός που έλαβε ευρεία δημοσιότητα (π.χ. στον ιστότοπο in.gr της 18ης/2/2022, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε κατά λέξη ότι: «…την άμεση συναίνεση σε κρίσιμα θέματα για τον Δήμο Διονύσου ζήτησε από τις παρατάξεις ο Δήμαρχος, σε μια παραδοχή πως οι δυνάμεις της δημοτικής αρχής δεν επαρκούν για την επίλυσή τους. Αν μη τι άλλο ο Δήμαρχος αξίζει αναγνώρισης για την ειλικρίνειά του…». Και στην συνέχεια… ουδέν, επανήλθε η Διοίκηση στην προσφιλή της μέθοδο της επιβολής της δικής της άποψης,
  • Όταν προέχει για την διοίκηση “το κλείσιμο συμφωνιών με προμηθευτές και εργολάβους” και όχι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων με τους αιρετούς εκπροσώπους των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο
  • Όταν…. Όταν…. Όταν…

Τότε ναι, δεν υπάρχει επόμενη μέρα! Και συνυπεύθυνοι δεν είναι μόνο ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Σύμβουλοι Διοίκησης και όσοι κατέχουν “θέσεις ευθύνης” στην Διοίκηση. Συνυπεύθυνοι είναι και όλοι όσοι ανέχονται την κατάσταση αυτή, όσοι δεν παίρνουν θέση, όσοι δεν υψώνουν τη φωνή τους. Είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στον ίδιο τον Δήμο και τους Δημότες, αλλά και απέναντι στο Νόμο.

Τότε ναι, δεν υπάρχει επόμενη μέρα! Μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που οι δημότες θα εκλέξουν και πάλι Αιρετό Δήμαρχο και όχι Απόλυτο Μονάρχη!

Για εμάς, η απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την Οικονομική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη 22/3/2022, ώστε να συζητηθεί πρώτα το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Μαρτίου 2022, είναι η μοναδική διέξοδος ώστε να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση, καθένας αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του.

Για τις Παρατάξεις

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ

ΕΥΠΟΛΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ / ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ / ΤΕΥΚΤΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ / ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ / ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΚΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΟΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ: Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ!!!

Ο Δήμαρχος, η ομάδα του αλλά και συνολικά η Παράταξή του εδώ και 30 μήνες, που διοικούν το Δήμο, ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς γιατί είναι αυτοί:
• Που άφησαν τους δημότες 6 ημέρες χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση λόγω αναποτελεσματικότητας και αδυναμίας συντονισμού,
• Που δεν μπόρεσαν να προστατέψουν τους δημότες από τις πυρκαγιές λόγω έλλειψης σχεδιασμού και οργάνωσης,
• Που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν δώσει ακόμα την έκτακτη αποζημίωση των 600 ευρώ λόγω αδυναμίας να διεκδικήσουν επαρκή οικονομική ενίσχυση από την Κυβέρνηση
• Που άφησαν τα σχολεία 10 ημέρες χωρίς πετρέλαιο λόγω κακής εκτέλεσης του έργου από τον ανάδοχο και ελλιπών προδιαγραφών του διαγωνισμού
• Που κρατούν το Δήμο 18 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ανεπάρκειας και εξυπηρέτησης συμφερόντων
• Που αναθέτουν απευθείας έργα 4 εκ. ευρώ μέχρι τώρα χωρίς λογοδοσία ούτε στο ΔΣ,
• Που μεθοδεύουν αποφάσεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων, κουμπάρων και κολλητών,
• Που ολιγωρούν επικίνδυνα για το οικιστικό-δασικό, λατομεία και διόδια αρκεί να μην συγκρουστούν με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια,
• Που συμφωνούν στην περιβαλλοντική καταστροφή από την οριοθέτηση των ρεμάτων στη θέση Βρυσάκι του Αγ. Στεφάνου, στη Δροσιά και στη Σταμάτα,
• Που χαλιναγωγούν, όπως μπορούν, εργαζόμενους και στελέχη του Δήμου καθιστώντας τους συνυπεύθυνους αλλά και εξιλαστήρια θύματα, όταν χρειαστεί,
• Που οδηγούν οικονομικά το Δήμο στα βράχια αυξάνοντας τα ανείσπρακτα, τις επισφάλειες και μειώνοντας τα διαθέσιμα χρήματα κατά 3 εκ. ευρώ.
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι αδιαφορούν πλήρως για τους δημότες και το μόνο που τους ενδιαφέρει ήταν και είναι πως θα μοιραστεί το δημοτικό χρήμα στους ημέτερους και στους αεριτζήδες, που αυτάρεσκα τους περιστοιχίζουν. Ακόμα και επιχειρήσεις στήθηκαν εν μια νυκτί για να δουλέψουν με απευθείας αναθέσεις κατασπαταλώντας του δημοτικούς πόρους με την πλήρη κάλυψη της και κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (!!!).
Κορυφαία περίπτωση το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης – Αυτοματοποίησης του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων & Εφαρμογές Smart Cities, Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Δήμο.
Ένα έργο 7,5 εκ. ευρώ, όπως αναφέρει η σχετική δική τους μελέτη, που μπορεί να υλοποιηθεί από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου, ώστε να υπάρξει άμεσο όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ:
• Για να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη και φόροι και να ελαφρυνθούν οι δημότες ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία της εκτόξευσης των τιμών και του πληθωρισμού,
• Για να ενισχυθούν οι Σχολικές Επιτροπές, οι κοινωνικές δομές, τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι άνεργοι, τα μεσαία εισοδήματα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις κ.α.,
το εκχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες και για 12 (!!!) χρόνια σε ιδιώτη προμηθευτή (ΣΔΙΤ) διπλασιάζοντας ουσιαστικά το πραγματικό κόστος υλοποίησης, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν επαρκείς ΊΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ για να υλοποιηθεί. Κι ας μην τολμήσουν να το διαψεύσουν γιατί στο ΔΣ κατά τη συζήτηση της 1ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2022 άλλα έχουν ισχυριστεί.
Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι, δεν υπάρχουν η λύση του χαμηλότοκου δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων είναι επίσης πιο συμφέρουσα από το να του χαρίσουμε κέρδη πάνω από 3,5 εκ. γεγονός το οποίο από μόνο του είναι πολύ ύποπτο για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου.
Προσχηματικά δε, ενώ φαίνεται να αποδέχονται το κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ορισμένων από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους το θέμα να συζητηθεί στο Δ.Σ. πριν εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή, πράττουν, χωρίς αιδώ, ακριβώς το αντίθετο: την ερχόμενη Τρίτη, ελέω Θεοδωρικάκου, παίρνουν την έγκρισή της και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά κατόπιν εορτής.
Γιατί άραγε τόση πρεμούρα όταν αυτοί οι ίδιοι κατήγγειλαν το έργο αυτό επί δημαρχίας Ζαμάνη, στη συνέχεια το ακύρωσαν και τώρα με την ίδια κεντρική πολιτική της εκχώρησης για 12 χρόνια το προχωρούν και μάλιστα με 2,5 χρόνια καθυστέρηση;;;
Τι άλλαξε στο μεταξύ όταν εμφατικά οι ίδιοι υποστήριζαν τότε τη χρηματοδότηση του έργου από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ και τώρα θέλουν να υποθηκεύσουν ανενδοίαστα 18 μήνες πριν τη λήξη της θητείας τους τις επόμενες τρεις διοικήσεις του Δήμου;;;
Εκτός κι αν πιστεύουν ότι οι δημότες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θα τους ξαναψηφίσουν.
Οι δημότες έχουν φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δημοτική Αρχή δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τους «εκλεκτούς» φίλους τους, και χρειάζεται να αγωνιστούν για μια ζωή που τους αξίζει.
Όλα αυτά δείχνουν το δρόμο στον οποίο κινείται η δημοτική αρχή υπό την άγρυπνη εποπτεία του Γιάννη Καλαφατέλη και των πραιτοριανών του αλλά δεν θα πρέπει να τους διαφεύγει η λαϊκή παροιμία «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μέρα». Γιατί ένα είναι βέβαιο, είτε αρέσει – είτε όχι, πολύ σύντομα θα κληθούν αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες να λογοδοτήσουν όχι μόνο έναντι των δημοτών αλλά και έναντι των αρμοδίων ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, για όσα έχουν πράξει και πράττουν.
Το μεγάλο φαγοπότι που έχουν στήσει, με όλους τους δυνατούς τρόπους, οδηγεί με ακρίβεια το Δήμο και τους δημότες στα «βράχια», και είναι καιρός να πάρει τέλος.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Τεύκρος Παντελόγλου
Παναγιώτης Πανάγος

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ