ΔΡΑΣΗ συνΠΟΛΙΤΩΝ: “Θα εργαστούμε συνθετικά για την εφαρμογή του προγράμματος της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Τοποθέτηση εν’όψει της επικείμενης ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από τη νέα δημοτική αρχή. 

Αντίστροφη μέτρηση για μια νέα αρχή

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές το μήνυμα ήταν σαφές και αδιαμφισβήτητο. Οι πολίτες του Διονύσου επέλεξαν τον Γιάννης Καλαφατέλης και τη Δυναμη Ευθύνης.

Ως συνιστώσα στηρίξαμε τη Δύναμη Ευθύνης, λειτουργήσαμε συνθετικά, συμμετείχαμε στα ψηφοδέλτιά της, συν-διαμορφώσαμε την πολιτική και το πρόγραμμά της, θα εργαστούμε για την εφαρμογή τους και θα συνεργαστούμε για τη συγκρότηση της νέας Παράταξης.

Η ψήφος των δημοτών καταδίκασε τη νοσηρή μικρο-πολιτική, τη διοικητική ανεπάρκεια και την προσωπική ανικανότητα και εμπιστεύτηκε μια καθαρή και έντιμη πολιτική πρόταση, που διατυπώθηκε αναλυτικά σε ένα μεθοδικά επεξεργασμένο πρόγραμμα.

Το θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης και Κλεισθένης), ακόμη και μετά τις πολύ πρόσφατες αλλαγές για την εξασφάλιση της “κυβερνησιμότητας”, για τις απαραίτητες τομές, τις μεταρρυθμίσεις και την ουσιαστική ανάπτυξη προϋποθέτει διάλογο, συναίνεση και συναντίληψη.

Ο πήχης, με ευθύνη της απελθούσας δημοτικής αρχής, είναι πολύ χαμηλά και το ζητούμενο δεν είναι μια ακόμη τετραετία μίζερης και εσωστρεφούς διαχείρισης. Η Δύναμη Ευθύνης επελέγη για να εφαρμόσει το τετραετές πρόγραμμά της που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Δήμου.

Είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο φορτίο επωμίζονται ο Δήμαρχος και όσοι/όσες αναλάβουν θέσεις ευθύνης (στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, τις αντιδημαρχίες, την “Εστία”, τις Σχολικές Επιτροπές). Είναι, επίσης, βέβαιο ότι θα χρειαστούν την συνδρομή των μελών των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και όλων των μελών της Δύναμης Ευθύνης, που ήδη οργανώνονται και ενεργοποιούνται μέσω των Ομάδων Εργασίας.

Η ομαδική και αποτελεσματική λειτουργία της Δύναμης Ευθύνης, ως συλλογικής οντότητας, προεκλογικά, εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος και κατά τη νέα δημοτική περίοδο με έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για μια νέα αρχή ξεκίνησε και η πρόσκληση για συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων είναι ισχυρή και διαρκής.

Δράση συνΠολιτών-Δημιουργία & Διαφάνεια για τον Διόνυσο

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ