Ενδιαφέρουσα η διάλεξη του Ιστορικού Σταύρου Ανεστίδη για τον ξεριζωμό του μικρασιατικού ελληνισμού αλλά και την επιτυχημένη εγκατάστασή του στην Ελλάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου η διάλεξη του Σταύρου Ανεστίδη, Ιστορικού, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης και υποδιευθυντή του Κέντρου Μικρασιατικών Μελετών, με θέμα «Από την τραγωδία στο εθνικό επίτευγμα. Ο ξεριζωμός του μικρασιατικού ελληνισμού και η αποκατάστασή του στη μητέρα πατρίδα».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Κρυονερίου και ο Διευθυντής του Πέτρος Γιατζάκης.

Ο κος Ανεστίδης παρέθεσε αρκετά ιστορικά στοιχεία αναφορικά με το μικρασιατικό ζήτημα ενώ μετέφερε με γλαφυρότητα πολλές μαρτυρίες προσφύγων, που καθήλωσαν το κοινό και τροφοδότησαν τη συζήτηση που ακολούθησε.

Το παρών έδωσαν  μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Καρυστινός, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κρυονερίου Ηρακλής Χιώτης, o δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Γαρεφαλάκης και ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Κυρανάκης.

Η επόμενη εκδήλωση του ΓΕΛ Κρυονερίου περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δοκιμιογράφου και συγγραφέα κ. Νικολάου Σεβαστάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/12 και ώρα 18:00-20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ