Ένταξη του Δήμου Διονύσου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των 6 ανοιχτών γηπέδων με δημιουργία στίβου προϋπολογισμού 1 εκ.ευρώ

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων εντάχθηκε ο Δήμος Διονύσου, μετά από αίτημα που υπέβαλλε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV και ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ  και καλύπτεται τόσο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» όσο και από ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και θα υλοποιηθεί με ηλεκτρονικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό.

H μελέτη αφορά στο έργο βελτίωσης και συντήρησης των χώρων των αποδυτηρίων των ανοιχτών γηπέδων του Δήμου Διονύσου καθώς και βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις των αγωνιστικών χώρων, προκειμένου να εκδοθεί άδεια λειτουργίας των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα 6 ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου: του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, του Διονύσου, της Δροσιάς και του Κρυονερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε εργασίες επίστρωση διαδρόμων στίβου με συνθετικό τάπητα στα τρία γήπεδα Δροσιάς, Διονύσου και Κρυονερίου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή την έγκριση του έργου δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Διονύσου προχωράει σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικά έργα υποδομών και στον αθλητισμό. Η ένταξή μας στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για τη χρηματοδότηση κατασκευής, επισκευής και συντήρησης των 5 ανοιχτών γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι αποτέλεσμα έγκαιρου σχεδιασμού αλλά και σκληρής δουλειάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Στέφανο Κριεμάδη καθώς και τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους που εργάστηκαν μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Συνεχίζουμε δυνατά με όραμα και στόχους».  

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό οι ενδεικτικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν με το συγκεκριμένο έργο είναι κατά περίπτωση:

– Ανακατασκευή χώρων ντους αποδυτηρίων γηπεδούχων, φιλοξενούμενων και διαιτητών και δημιουργία νέων χώρων ντους, όπου απαιτείται.
– Δημιουργία χώρου ιατρείου στα αποδυτήρια όπου απαιτείται.
– Δημιουργία επαρκών χώρων wc για τους θεατές.
– Εργασίες επισκευών στα κτίρια των αποδυτηρίων σε πλακίδια δαπέδων, υγρομονώσεις δωμάτων, ανακατασκευής στεγών και χρωματισμοί εξωτερικοί και εσωτερικοί.
– Αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτείται και δημιουργία νέων ανοιγμάτων όπου απαιτείται για τον επαρκή αερισμό και φωτισμό των χώρων.
– Κατασκευή ή επισκευή μεταλλικών περιφράξεων στο κατάλληλο ύψος στο χώρο των γηπέδων περιμετρικά και μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου.
– Επισκευή και προσθήκη κιγκλιδωμάτων στις κερκίδες.
– Δημιουργία χώρων στάθμευσης.
– Γενικά, εργασίες επισκευών με γνώμονα την αποφυγή και εξάλειψη κινδύνων, όπως από σπασμένα τζάμια, επιχρίσματα που κρέμονται, φθαρμένα ή ολισθηρά κλιμακοστάσια, φθαρμένα ηλεκτρικά, επικίνδυνο λεβητοστάσιο, σκουριασμένο εξοπλισμό, εύκολα αποσπώμενα δομικά τμήματα αυτών κλπ.
– Eργασίες οικοδομικές για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την προφύλαξη των αθλούμενων και θεατών από πράξεις βίας και μετατροπές εισόδων και εξόδων αθλητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να είναι διαφορετικές από των θεατών.
– Διατάξεις για την ασφαλή κίνηση ΑΜΕΑ.
– Προμήθεια επαρκούς σήμανσης των χώρων.
– Επισκευή ή τοποθέτηση χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου όπου απαιτείται.
– Επίστρωση διαδρόμων στίβου με συνθετικό τάπητα.
– Τοποθέτηση μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας.
– Επισκευή της ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης των αποδυτηρίων.
– Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης όπου απαιτείται.
– Εξασφάλιση επαρκούς φωτισμού των χώρων κλειστών και ανοικτών.
– Δημιουργία σημείων υδροληψίας για το κοινό.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ