Εργαζόμενοι Δήμου Διονύσου: “Η απερχόμενη διοίκηση δεν μας χορηγεί τη θερινή άδεια που δικαιούμαστε”

Διαβάστε την καταγγελία του ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ. που κάνει λόγο για καταχρηστική και τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζομένους καθαριότητας και πρασίνου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παρούσα διοίκηση του Δήμου μας, για μία ακόμη φορά ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο, καθώς δεν έχει μεριμνήσει να δοθούν σε αυτούς οι (10) ημέρες που υποχρεωτικά δικαιούνται από το νόμο κατά την θερινή περίοδο, από τις (25) έως (28) που συνολικά ανά έτος δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, παράνομα και καταχρηστικά, η διοίκηση δεν δίνει την υποχρεωτική δεκαήμερη θερινή κανονική άδεια στο προσωπικό καθαριότητας και πρασίνου, επικαλούμενη για πρώτη φορά, δήθεν αυξημένες, εποχιακές υπηρεσιακές ανάγκες, παρ’ ότι στο Δήμο μας φέτος εργάζονται με οκτάμηνες συμβάσεις, περί τους 100 εργαζόμενους, οι μισοί από τους οποίους είναι Εργάτες Καθαριότητας και για το λόγο αυτό, είναι απολύτως εφικτό να χορηγηθεί στους εργαζόμενους των ως άνω υπηρεσιών η παραπάνω υποχρεωτική άδεια του τρέχοντος έτους.

Η δικαιολογία της διοίκησης για δήθεν υφιστάμενες αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες στις παραπάνω υπηρεσίες είναι επομένως προσχηματική, αφού οι ανάγκες των υπηρεσιών αυτών είναι ίδιες όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Διονύσου, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και τις βλάβες που έχουν παρουσιαστεί στα απορριμματοφόρα οχήματα, τις οποίες η διοίκηση αδιαφορεί να αποκαταστήσει, παρέχουν καθημερινά υπερωριακή εργασία, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να καλύπτονται ικανοποιητικά οι παραπάνω ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η δεκαήμερη υποχρεωτική άδεια της θερινής περιόδου είναι απολύτως απαραίτητη για την ολιγοήμερη διακοπή και ανάπαυση των υπαλλήλων των παραπάνω υπηρεσιών, μαζί με τις οικογένειές τους, μακριά από την συνεχή, καθημερινή ανθυγιεινή εργασία τους.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου, για μία ακόμη φορά, επιδεικνύει φέτος πρωτοφανή αδιαφορία, έλλειψη κατανόησης και αδυναμία να ανταποκριθεί στο ρόλο και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους υπαλλήλους και στους δημότες Διονύσου.

Η διοίκηση, αντί να εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία, καταστρατηγεί μεθοδευμένα και συστηματικά τα απολύτως νόμιμα και θεσμοθετημένα δικαιώματά μας, δείχνοντας απάνθρωπη και τιμωρητική συμπεριφορά, καθώς και έλλειψη σεβασμού στην υπαλληλική και εργατική νομοθεσία.

Η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης επιβεβαιώνεται από τις χαλκευμένες, συκοφαντικές πειθαρχικές διώξεις και τις επιβαλλόμενες, απαράδεκτες και άδικες πειθαρχικές ποινές σε βάρος των εργαζομένων των παραπάνω υπηρεσιών, οι οποίες αυθαίρετα πέφτουν «βροχή»!!!!, χωρίς καθόλου να τηρείται η προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία.

Είναι αυτονόητο πως ο Σύλλογός μας υπερασπίζεται με κάθε μέσον τα δικαιώματα των εργαζομένων, συναδέλφων -μελών μας, καταγγέλλοντας και στην προκειμένη περίπτωση, τις παρανομίες και αυθαιρεσίες της παρούσας διοίκησης και προσφεύγοντας στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους
υπευθύνους της διοίκησης του Δήμου που παρανομούν και δεν σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αγ. Στέφανος, 15/07/2019

Με εκτίμηση,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ.) ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το Δ.Σ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ