Γιάννης Καλαφατέλης: «Προχωρούμε με διάλογο για την παιδεία, παρά την έλλειψη υπευθυνότητας των απερχομένων»

Ο νέος Δήμαρχος Διονύσου υπογράμμισε την τεράστια ευθύνη των δύο απερχόμενων προέδρων των σχολικών επιτροπών και ανέφερε ότι κωλυσιεργούν, απέναντι στα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς. Ακόμη, επεσήμανε ότι η μεθόδευση που ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή για τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου, κόντρα στη βούληση εκπαιδευτικών και γονέων, είναι παράδειγμα μη εφαρμογής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 10/7/2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση γύρω από τα κρίσιμα θέματα της παιδείας στον δήμο Διονύσου, που διοργάνωσε η νέα δημοτική αρχή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωποι όλων (σχεδόν) των δημοτικών παρατάξεων, μέλη και εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΔΕΔ και ενδιαφερόμενοι δημότες.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης παρουσίασε 3 σοβαρά θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:

1) Εργασίες συντήρησης και επισκευών σχολείων,
2) Ανέγερση 4ου Δημοτικού Διονύσου,
3) Μεταστέγαση Νηπιαγωγείου Σταμάτας.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση σύγκληση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανατεθούν οι εργασίες που απαιτούνται για την ομαλή έναρξη λειτουργίας τους τον Σεπτέμβριο.

Υπογράμμισε δε την τεράστια ευθύνη των δύο προέδρων τους που κωλυσιεργούν, απέναντι στα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς.

Ως προς τη λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου επισημάνθηκε ότι παρά το ότι η διαγωνιστική διαδικασία ήταν έωλη, είναι πραγματική ανάγκη η δημιουργία ενός ακόμα δημοτικού στον Αγ. Στέφανο.

Τέλος, επεσήμανε ότι η μεθόδευση που ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή για τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου, κόντρα στη βούληση εκπαιδευτικών και γονέων, είναι παράδειγμα μη-εφαρμογής.

Από την συζήτηση που ακολούθησε αναδύθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, που απαιτούν περαιτέρω διάλογο και πολύπλευρη μελέτη, όπως:

– η αλλαγή των διοικητικών ορίων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης & η δρομολόγηση σχολικού συγκροτήματος στον Άγιο Στέφανο,
– η μεταστέγαση των 4 νηπιαγωγείων του Αγίου Στεφάνου,
– η μη χρηματοδότηση όλων των τμημάτων ένταξης (αν και υπάρχει σχετική απόφαση του ΔΣ από το 2016, μόνο 2 σχολεία έχουν χρηματοδοτηθεί),
– η ολοκλήρωση των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, ώστε το Λύκειο να επιστρέψει στο κτίριό του.

Στο τέλος της συνάντησης ανακοινώθηκε η λειτουργία και άλλων θεματικών Ομάδων με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δύναμης Ευθύνης, «της Πόλη μας – Το Σπίτι μας» και ενεργών δημοτών.

Διόνυσος 11/7/2019

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ