Η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου επιδιώκει την πλήρη αποσυμφόρηση του χώρου του Κλαδοφάγου μετά από ένα χρόνο

Ακολουθεί απάντηση του Δήμου Διονύσου σε ανακοίνωση της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες:

«Διαβάσαμε με έκπληξη το όψιμο ενδιαφέρον της παράταξης ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για την κατάσταση  του χώρου συγκέντρωσης και θρυμματισμού κηπαίων απορριμμάτων στον Άγιο Στέφανο, κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά την απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα που επικρατούσε επί ημερών τους, για 5 ολόκληρα χρόνια, όταν ήταν στη διοίκηση του Δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Διονύσου παρέλαβε το χώρο κορεσμένο, δηλαδή με το διπλάσιο όγκο σύμμικτου υλικού, καταφέρνοντας μετά από ένα μόλις χρόνο να τον μειώσει κατά 50%, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες ! Κι αυτό εν μέσω πανδημίας Covid-19, που ευνοεί την αύξηση αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και με τον ίδιο απαξιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη του Δήμου Διονύσου και της Αντιδημαρχίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι η πλήρης αποσυμφόρηση του χώρου συγκέντρωσης, που μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε μια σειρά από ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα».

Ακολουθεί η αρχική ανακοίνωση της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες»

«ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
Με το παρακάτω λιγόλογο αλλά σαφές δελτίο τύπου στις 10-9-2020 η δημοτική αρχή ομολογεί περίτρανα 375 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (σε αντιδιαστολή με την εξαγγελία των 100 ημερών) την παταγώδη αποτυχία της στο συγκεκριμένο τομέα. Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε προκειμένου οι συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
«Εκστρατεία καθαρισμού από κλαδιά και κηπαία απορρίμματα βρίσκεται σε εξέλιξη και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου. Συνεργεία υπαλλήλων του Δήμου με αρπάγες, εκσκαφείς JCB και φορτηγά απομακρύνουν καθημερινά, υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γιούλας Λακαφώση, τόνους από κηπαία απορρίμματα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για ένα καθαρό Δήμο».
Εκστρατεία καθαρισμού στις 10/09 για να μαζευτούν ΤΟΝΟΙ που βρίσκονταν στους δρόμους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο πικ δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου. Η εκστρατεία αυτή λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στο Διονυσοβούνι και την αμέσως επόμενη στον Άγιο Πέτρο. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ακόμα και σήμερα να παραθέσουμε φωτογραφικό υλικό για την υφιστάμενη κατάσταση , άλλωστε το έχουν κάνει πριν από εμάς κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και οι απαντήσεις που δόθηκαν σ αυτά μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν.
Προκειμένου όμως όλοι μας να ενημερωθούμε παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό του χώρου συγκέντρωσης και θρυμματισμού κηπαίων απορριμμάτων στον Άγιο Στέφανο ο οποίος με ευθύνη της αντιδημάρχου καθαριότητας και του Δημάρχου έχει μετατραπεί σε μια χωματερή σκουπιδιών και ωρολογιακή υγειονομική βόμβα εντός του δήμου μας και στην οποία αδειάζουν με τις ευλογίες του Δημάρχου και όμοροι Δήμοι που τους εξυπηρετεί ο ίδιος προσωπικά όπως δηλώνει επί ένα ολόκληρο χρόνο.
Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα ήθελε να δουλεύει σ αυτές τις συνθήκες παρέα με στοιβαγμένα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά σκουπιδιών και φυσικά όλοι ευχόμαστε ο χώρος αυτός να μην μετατραπεί σε σπίρτο για ολόκληρο τον καταπράσινο Δήμο μας».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ