Ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων «Νovoville» στο Δήμο Διονύσου

Στην υπηρεσία των δημοτών η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων «Νovoville»

Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει να πρωτοπορεί στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και ενισχύει τη χρήση τους στις διοικητικές του δομές με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμου – δημότη, Νovoville.

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας, βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών του Δήμου Διονύσου. Η ευρεία χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων «smartphones» και του διαδικτύου αποτελούν τα καλύτερα μέσα για την άμεση καταγραφή από τους δημότες όλων των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινότητα τους και παράλληλα τη ζωντανή ενημέρωση των δημοτικών υπηρεσιών για τα σημεία αυτά, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του προβλήματος με τρόπο άμεσο, διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

Με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Νovoville ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης του δήμου Διονύσου έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητά του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν τη δημοτική συνδρομή. Η εφαρμογή Novoville εντοπίζει αυτόματα το ακριβές σημείο του προβλήματος, ενώ ο δημότης χρειάζεται μόνο να επιλέξει την κατηγορία του αιτήματος και να επισυνάψει μία φωτογραφία. Στη συνέχεια, μπορεί να στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου άμεσα και χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες όλα τα ζητήματα που τον αφορούν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των προβλημάτων, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες. Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται, ο δημότης λαμβάνει ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο. Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με τη διεξαγωγή μικρών δημοσκοπήσεων. Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντάς την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.
Η εφαρμογή Νovoville είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» σε smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android, εντελώς δωρεάν. Ο δημότης, επίσης, μπορεί να καταγράψει το αίτημά του σε ανάλογη εφαρμογή του Νovoville στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου (www.dionysos.gr).

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που είναι πλέον το όχημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Μετά την αναβάθμιση της ιστοσελίδας κάνουμε ακόμα ένα βήμα και ανοίγουμε ένα νέο, άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας με τους δημότες, στην πορεία για έναν ανθρώπινο, φιλικό και έξυπνο Δήμο. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την εφαρμογή Νovoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία – επαφή με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα. Ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ