Κακοκαιρία “Ελπίδα”: “Κανείς συμπολίτης μας δεν θα μείνει μόνος του” υπογραμμίζει ο Δήμος Διονύσου

Ακολουθεί ανάρτηση του Δήμου Διονύσου για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Προετοιμασία του Δήμου Διονύσου ενόψει χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Κανείς συμπολίτης μας δε θα μείνει μόνος του.
✅Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Διονύσου είναι σε συνεχή επιφυλακή για όλες τις επόμενες ημέρες και μέχρι την παρέλευση της κακοκαιρίας, που προβλέπεται να έχει χιονοπτώσεις, παγετό (ακόμη και ολικό) και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
✅Όλα τα απαραίτητα οχήματα (αλατιέρες, εκχιονιστικά, unimog φορτωτές, αρπάγες κτλ) και οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα.
✅Ο Δήμος έχει προμηθευτεί ηλεκτρογεννήτριες για την αδιάλειπτη εξασφάλιση της υδροδότησης (αντλιοστάσια) καθώς και την ηλεκτροδότηση των Δημοτικών Κοινοτήτων και των κρίσιμων υπηρεσιών.
✅Επίσης έχει εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού στο οδικό δίκτυο.
✅Οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν μεριμνήσει για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε συμπολίτες μας ευπαθών ομάδων.
✅Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για την προστασία των αδέσποτων ζώων.
⚠Ενόψει παγετού τις επόμενες ημέρες είναι σημαντικό να αφήνετε ελάχιστα ανοιχτή μια βρύση στις κατοικίες σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
⚠Μη ρίχνετε νερό στο οδόστρωμα από τις ιδιοκτησίες σας την περίοδο που θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες για την αποφυγή δημιουργίας παγετού.
⚠Μην παρκάρετε και στις δύο πλευρές του δρόμου παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων εκχιονισμού και των υπόλοιπων οχημάτων του Δήμου και των αρχών.
⚠Μην κυκλοφορείτε σε παγωμένους δρόμους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο Δήμος θα ρίχνει συνεχώς αλάτι, απαιτείται όμως αυξημένη προσοχή από οδηγούς αλλά και πεζούς.
✅Τις επόμενες ημέρες και το αργότερο εντός της Κυριακής 23/1 η Περιφέρεια Αττικής θα ανακοινώσει την απόφασή της για το ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
🔴Οπλιστείτε με υπομονή για τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Δήμου Διονύσου, οι εθελοντές και οι αιρετοί είναι δίπλα σας, για να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας μόνος του. Για να νιώθουν όλοι ασφαλείς.
🟢Πληροφορηθείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας, τα σημεία διάθεσης αλατιού κι όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3tTgrUB

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ