Καλαφατέλης προς εργαζομένους: “Βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο πολίτης”

Με τους εργαζομένους του Δήμου Διονύσου και των Νομικών Προσώπων του συναντήθηκε την Παρασκευή 6/9 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Ο κος Καλαφατέλης αρχικά σύστησε στο προσωπικό τους 6 νέους αντιδημάρχους: Στέφανο Κριεμάδη (Τεχνικών Υπηρεσιών & Δημοτικών Έργων), Γιάννη Φωτάκη (Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών), Χρήστο Παπαβασιλείου (Πολεοδομίας & Τοπικών Παρεμβάσεων), Γιούλα Λακαφώση (Καθημερινότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), Νίκο Καρυστινό (Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής) και Γιάννη Τσουδερό (Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών), ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το  πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τις σχέσεις της νέας δημοτικής αρχής με τους εργαζομένους.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τιμητική εμπιστοσύνη του κόσμου προς τη νέα δημοτική αρχή  αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε, διαψεύδοντας τις ελπίδες του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Έχοντας λοιπόν την αρμοδιότητα της διοίκησης, δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εργαστούμε σκληρά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος, είμαστε όμως καλά προετοιμασμένοι για να τα καταφέρουμε. Με πολλή δουλειά, αλλά και καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, σας θέλουμε όλες και όλους αρωγούς, ισότιμους συνεργάτες και συμπαραστάτες. Χωρίς τη δική σας ουσιαστική συμβολή και βοήθεια δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, καμιά δημοτική αρχή δεν το μπορεί, όσο καλή διάθεση και να έχει».

Και συνέχισε λέγοντας «Η δική μας διοίκηση πιστεύει ακράδαντα στην αξία και τις ικανότητες του καθενός και της καθεμιάς από εσάς και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Εμείς δεν σκοπεύουμε να διοικήσουμε με αυταρχικές μεθόδους και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ούτε τις πιστεύουμε, ούτε μας ταιριάζουν. Θα ασκήσουμε την πολιτική μας με νηφαλιότητα αλλά παράλληλα και αποφασιστικότητα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου».

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του Δήμου, επισημαίνοντας ότι «Έννοιες όπως: αξιοκρατία, ανταμοιβή, ευθύνη, αλληλοσεβασμός συνεργασίαεκπαίδευση, τεχνολογία, και αποτελεσματικότητα,
θα μπουν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες μας, όπου αυτό είναι απαραίτητο, με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες. Βασική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο πολίτης. Όλοι μας, αιρετοί και υπάλληλοι, κρινόμαστε καθημερινά από αυτόν. Γι’αυτό θα σας παρακαλέσω, όλες και όλους, να συνεχίσετε να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας, όπως κάνατε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Δήμαρχος Διονύσου ζήτησε από τους εργαζομένους να βοηθήσουν την κοινή προσπάθεια της δημοτικής αρχής και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή καταλήγοντας ότι «Ως Δήμαρχος Διονύσου, σας υπόσχομαι ότι η πόρτα μου  θα είναι πάντα ανοιχτή για σας και τα ώτα μου ευήκοα σε κάθε δίκαιο αίτημά σας. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βλέπουμε κάθε μέρα χαμογελαστούς και χαρούμενους. Ο Δήμος είναι η οικογένειά σας, κι εσείς η δική μας οικογένεια». 

Μετά την ομιλία οι υπάλληλοι συνομίλησαν με το Δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου και Δροσιάς Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χρήστος Ποτίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών» Κωστής Κουριδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας» Χρήστος Τσεβάς, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Γαρεφαλάκης, η τοπική σύμβουλος Φρόσω Πολιτάκη κ.α.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ