ΚΝΕ Βάσης Διονύσου: Ανακοίνωση για τη θέρμανση στο Γυμνάσιο Δροσιάς

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ !

Τον τελευταίο καιρό οι μαθητές του Γυμνασίου της Δροσιάς και οι γονείς τους, έχουν έρθει άμεσα αντιμέτωποι με τη συνεχή υποβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς η θέρμανση στο σχολείο είναι πια πολυτέλεια. Πράγμα καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς τις πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια από δημόσιους φορείς, διοικήσεις, τωρινές και προηγούμενες κυβερνήσεις.
Κυβερνήσεις που, από τη μία, συνειδητά αφήνουν τη δημόσια παιδεία στην τύχη της με την υποχρηματοδότηση να αυξάνεται συνεχώς, πράγμα που προκαλεί καταστάσεις όπως αυτή που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Γυμνάσιο της Δροσιάς.
Από την άλλη πρωτοστατούν στο μπλέξιμο της χώρας μας στους πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, ενισχύοντας με υλικά και οικονομικά μέσα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση της κυβέρνησης και της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τις προηγούμενες μέρες, όπου ως μέλος του το ΝΑΤΟ πάρθηκε απόφαση η Ελλάδα να στείλει στρατιωτικό υλικό μέσω της Πολωνίας στην Ουκρανία. Τέτοιες πράξεις κάνουν αυτόματα τη χώρα μας “θύτη” άλλων λαών από τη μία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν την πιθανότητα να γίνει ο λαός μας “θύμα” από τα αντίποινα των άλλων χωρών ως απάντηση στην εμπλοκή της χώρας μας.
Αυτή είναι η πολιτική που θα συνεχίσει να ακολουθείται στο σημερινό σύστημα. Η πολιτική που θα δίνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα θα προωθεί νομοσχέδια που αφήνουν την κάλυψη των αναγκών του σχολείου στην ευθύνη των δήμων, με τη δημιουργία διευθυντών μάνατζερ που θα αναζητούν ιδιώτες για την κάλυψη των εκάστοτε αναγκών.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί αυτομάτως τα σχολεία να γίνονται πεδία κερδοφορίας και επενδύσεων στα σχέδια κάθε ιδιώτη-επιχειρηματία με στόχο την ικανοποίηση των δικών του συμφερόντων. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρουσιαστεί με το μανδύα του σωτήρα για να δώσουν λύση στα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες. Είτε μιλάμε για αγορά πετρελαίου, είτε για αίθουσες, είτε για άλλες κτηριακές ανάγκες.
Οι μαθητές και οι οικογένειές τους θα πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και να αντιπαλεύουν τέτοιου είδους «φιλανθρωπίες». Να απαιτήσουν να παρθούν άμεσα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Οι μαθητές μέσα από τα 15μελή και 5μελή συμβούλια τους να κρατήσουν αγωνιστική στάση απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και να υψώσουν ανάστημα στην παραπέρα υποβάθμιση της ζωής τους που γίνεται και μέσα από το σημερινό σχολείο, που από τη μία αποτελεί εξεταστικό
κέντρο για τους ίδιους, είναι οικονομικά αβάσταχτο για τις οικογένειές τους και από την άλλη εν μέσω χειμώνα και πανδημίας δε τηρούνται ούτε μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών ούτε υπάρχουν τα στοιχειώδη, όπως θέρμανση στον 21ο αιώνα!

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας έδειξαν πως οι μαθητές έχουν τη δύναμη να απαιτήσουν και να κερδίσουν μέσα από τον αγώνα τους όταν στο στόχαστρο μπαίνει ο σωστός αντίπαλος!
Η Οργάνωση Βάσης Διονύσου της ΚΝΕ είναι στο πλευρό των μαθητών και καλεί τους μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς αλλά και των υπόλοιπων σχολείων της περιοχής :
1) Να σκεφτούν τι σχολείο έχουν πραγματικά ανάγκη οι μαθητές το 2022;
2) Τί είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο στο σήμερα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών;
3) Μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια οι μαθητές να παλέψουν για να λυθούν άμεσα και με
ευθύνη του Δήμου και όχι των εκάστοτε «σωτήρων» τα προβλήματα θέρμανσης!!

ΚΝΕ Βάσης Διονύσου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ