Κωστής Κουριδάκης για αναφορά σε Π.Βορριά: “Είμαι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού μου ρόλου να μεταφέρω τα ερωτήματα και τα σχόλια των πολιτών…”

ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ. ΒΟΡΙΑ

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας που απαιτεί αυξημένες ικανότητες αναφορικά με το ήθος και την ευαισθησία.
Είναι συλλογική προσπάθεια με αξιακά χαρακτηριστικά την υπευθυνότητα, την ικανότητα αυτοκριτικής, την αίσθηση του καθήκοντος, την ταπεινότητα, την αισθητική και την ικανότητα αντίληψης και διείσδυσης στην ψυχή των συνανθρώπων.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον αξιότιμο κ. Π. Βοριά, που έγινε για λόγους ευγένειας και σεβασμού, επαναλαμβάνω ότι η τοποθέτηση μου στο Δημοτικό συμβούλιο δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα, απευθυνόταν στον δήμαρχο και στην παράταξη της οποίας είναι αντιπρόεδρος, και αφορούσε τον μη νόμιμο τρόπο χρήσης και κίνησης των οχημάτων του Δήμου.

Δυστυχώς η ευθιξία που θα έπρεπε να διαθέτει ο δήμαρχος και πρόεδρος της παράταξης Δύναμη ευθύνης. Έχει κληθεί αρκετές φορές να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί, το ποιοι έχουν την δικαιοδοσία να χρησιμοποιούν και να οδηγούν τα οχήματα του Δήμου, αντί αυτού αποπροσανατολίζει την συζήτηση και δεν δίνει απαντήσεις.

Είμαι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού μου ρόλου να μεταφέρω τα ερωτήματα και τα σχόλια των πολιτών, τους οποίους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως «πληροφοριοδότες», οι οποίοι διαπιστώνουν οποιεσδήποτε μη νόμιμες η μη ηθικές ενέργειες όσων ασκούν εξουσία. Επίσης είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να απαντά άμεσα και να μην χρησιμοποιεί υπεκφυγές η ύβρεις.

Το απολογητικό ύφος προς τους Πολίτες θα έπρεπε να το έχουν όλοι αυτοί που με διάφορους τρόπους ασκούν την όποια εξουσία και χρησιμοποιούν τον θεσμικό η μη ρόλο τους για αλλότριους σκοπούς.

Περιμένουμε, το τιμητικό κατά κανόνα, απολογητικό ύφος και ήθος από αυτούς, που όχι μόνο χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου αλλά και από αυτούς που άλλο ύφος και ρόλο είχαν προεκλογικά και άλλο έχουν τώρα από έμμισθες η μη θέσεις ευθύνης.

Κωστής Κουριδάκης
Επικεφαλής ΕΥΠΟΛΙΣ- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί ανάρτηση του αναπληρωτή Προέδρου της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παναγιώτη Βορριά, με την οποία του ζητούσε να υποδείξει το όνομα του πληροφοριοδότη ο οποίος ισχυριζόταν ότι οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Διονύσου, χωρίς ωστόσο ο επικεφαλής του ΕΥΠΟΛΙΣ να προσκομίσει οποιοδήποτε στοιχείο, παρά το γεγονός ότι είχε προβεί σε δημοσιοποίηση της καταγγελίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολουθεί η ανάρτηση του κου Βορριά.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ