Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: Ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις της “Μήδειας”

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των 600€ από την «Μήδεια»;;; 

Πρόκειται για την δημοτική αρχή της απραξίας, της άκρατης υποσχεσιολογίας και της αναγωγής υλοποίησης του αυτονόητου σε «εξαιρετικό» έργο.  Με την δημοτική ομάδα διοίκησης του Γιάννη Καλαφατέλη κυριολεκτικά δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Ειδικά τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις χρειάζεται να έχουν μαντικές ικανότητες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους.

Πλήρης απουσία ενσυναίσθησης για την οικονομική πίεση και το αδιέξοδο που νοιώθει κάθε δημότης εξ αιτίας της πανδημίας, της «Μήδειας», των πυρκαγιών, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της ανεργίας. Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος, πριν από ένα χρόνο περίπου, κάλεσαν όλους να υποβάλλουν αιτήσεις για να αποζημιωθούν αφενός με το επίδομα  άμεσης αντιμετώπισης των συνθηκών διαβίωσης (600€) και αφετέρου για τις ζημιές και βλάβες, που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους.

Μόλις μερικούς μήνες αργότερα σε δυο συνεδριάσεις του Δ.Σ. πέτυχαν να εγκριθούν, κατά πλειοψηφία από την παράταξή του και τους συνοδοιπόρους της, οικονομικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος των 600€, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου να μειωθούν τεχνητά οι αιτούντες καθώς δεν τους δόθηκε από την Κυβέρνηση, όπως λένε, η αναγκαία χρηματοδότηση.

Είναι δε αλήθεια ότι όσοι δεν το πάρουν, όποτε κι αν αυτό τελικά δοθεί(!!!), δεν έμειναν ούτε χωρίς ρεύμα, ούτε χωρίς νερό, ούτε χωρίς θέρμανση και ούτε αντιμετώπισαν πρόβλημα πρόσβασης για την κάλυψη των βιοτικών ή άλλων αναγκών τους καθώς η δημοτική αρχή είχε ξεχιονίσει έγκαιρα όλους τους δρόμους.

Άριστος, λοιπόν, ο χειρισμός και ο «προγραμματισμός» από τον Γιάννη Καλαφατέλη και την ομάδα του, για μια φορά ακόμα, που αγνοούν συστηματικά την πραγματικότητα για να στηρίξουν απροκάλυπτα την Κυβέρνηση, τα συμφέροντα των ημετέρων, που τους στηρίζουν και τους χρηματοδοτούν καθώς και τους συντοπίτες αρμόδιους, αν μη τι άλλο, υπουργούς (!!!) για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Όπως η έκπτωση 30% της ΔΕΔΔΗΕ, που ενώ ανακοινώθηκε δεν δόθηκε Ποτέ!!!, αδιαμφισβήτητη απόδειξη για το γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών και εξαπάτησης των δημοτών.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της μη κάλυψης των δαπανών για την αποκατάσταση ζημιών και βλαβών των ιδιοκτησιών, παρά μόνο αν δεν μπορεί να κατοικηθεί μια κατοικία, αφήνει κυριολεκτικά στον αέρα όλους όσους έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις, αβοήθητους και σε δυσχερή οικονομική κατάσταση για την αποκατάστασή τους.

Αλλά βέβαια ποιον από τους «πετυχημένους» συνεργάτες του Δημάρχου ενδιαφέρει η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τόσοι και τόσοι δημότες αφού σε μια δημοτική αρχή του «βλέποντας και κάνοντας» τίποτα δεν μπορεί να ταράξει την ελαφρότητα των αποφάσεων της και την αδυναμία της να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους δημότες και τις ανάγκες τους, όπως έγινε εκ νέου και με την «Ελπίδα», θεωρούν ότι μπορούν να αλλάζουν τις αποφάσεις τους κατά το δοκούν, υπακούοντας τυφλά στα «αφεντικά» τους και αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες συμπολίτες μας.

Μόνο που αυτό δεν είναι τοπική διοίκηση και δημοτική αρχή. Είναι ένας Δήμος που διοικείται από κάποιους που αποφασίζουν ότι τους συμφέρει, ιδιοτελώς και υστερόβουλα, ανά πάσα στιγμή, και κυρίως για επικοινωνιακούς και πελατειακούς λόγους, αδιαφορώντας αν αναιρούν την αμέσως προηγούμενη απόφασή τους, όπως έγινε χαρακτηριστικά με τις αποζημιώσεις από την «Μήδεια».

Με τέτοιες νοοτροπίες δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, παρά μόνον αν οι δημότες αντιληφθούν τη δύναμη τους και αγωνιστούν να διεκδικήσουν όσα τους δικαιωματικά τους ανήκουν και τους γυρίσουν τη πλάτη καταδικάζοντας τις πολιτικές τους, άπαξ δια παντός.

Διαφορετικά ο ολισθηρός κατήφορος της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου θα συμπαρασύρει, και τους ίδιους στο επόμενο ακραίο καιρικό ή άλλο γεγονός μαζί με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής για αξιοπρεπή διαβίωση.

Είμαστε δίπλα σας να διεκδικήσουμε δυναμικά το αναφαίρετο δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή για όλους και για τα παιδιά μας. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ