Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: Ανακοίνωση-Καταγγελία για το Δημοτικό Συμβούλιο

Με αφορμή τα μέτρα για τον COVID 19, η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίζει από τον Μάρτη μέχρι και σήμερα να γίνεται με την μορφή της τηλεδιάσκεψης. Η δημοτική αρχή βολεύεται από την διαδικασία αυτή που απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθώς:

  • Οι διαδικασίες γίνονται μακριά από τον λαό της περιοχής κεκλεισμένων των θυρών, ούτε μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση, πόσο μάλλον να παρέμβει.
  • Οι διαδικασίες γίνονται Fast Track, ούτε απαντάει η δημοτική αρχή τις ερωτήσεις που δεν την βολεύουν, όλο δήθεν δεν ακούνε, προβλήματα σύνδεσης και βέβαια το κουμπί που σου κόβει τον λόγο από την τηλεδιάσκεψη στην «πρώτη γραμμή», παίρνει φωτιά όταν ακούγεται ο αντίλογος με διάφορες αφορμές και προφάσεις και εσύ μπορείς να φωνάζεις από το σπίτι σου σε απενεργοποιημένα μικρόφωνα.
  • Εντύπωση δημιουργεί η συνεχής διακοπή του ομιλητή από τον πρόεδρο, που με την μορφή των τηλεδιασκέψεων έχει γίνει πολύ εύκολη η διαδικασία (Mute button). Με τον τρόπο αυτό διακόπτουν τον ειρμό του ομιλητή, μπερδεύουν τους υπολοίπους κ.λπ.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε προτείνει να συνεδριάσει το Δ.Σ. σε δημοτικά γυμναστήρια, να μπορούμε να χωράμε με βάση τα νέα πρωτόκολλα για τον κορονοιό, να γίνει σε υπαιθρίους ελεγχόμενους χώρους όπως σχολικά προαύλια. Καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή, προφανώς γιατί τους βολεύει αυτή η κατάσταση…

Έτσι και στην συνεδρίαση της Τρίτης 28 Ιουλίου του 2020 που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το σώμα άργησε να συγκροτηθεί 45 λεπτά, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνδεθεί και 15 λεπτά πιο πριν όπως περιγράφει η διαδικασία και περίμεναν 1 ώρα ουσιαστικά για να συνδεθούν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία και κατά την πρώτη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω του ειδικού εισηγητή εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Πανάγου, και ενώ κατήγγειλε τις πολιτικές συμψηφισμού και την στάση της διοίκησης του Δήμου σε ότι αφορά τον οικονομικό ισολογισμό του 2017. Ο εκτελών χρέη προέδρου του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Κριεμάδης έκοψε τον λόγο στον εκπρόσωπο μας και μοναδικό ομιλητή, γιατί ξεπέρασε το προβλεπόμενο τρίλεπτο(!) της τοποθέτησής του για τρία ακόμα λεπτά, ο ίδιος που άργησε να συγκροτήσει το σώμα της συνεδρίασης για 45 λεπτά!

Έτσι οι εκλεγμένοι της παράταξής μας αποχώρησαν από την διαδικασία καταγγέλλοντας την διαδικασία και την προσπάθεια να φιμωθεί ο λόγος που ορθώνει τοίχος απέναντι στην πολιτική της ανταποδοτικότητας που υπηρετεί η σημερινή διοίκηση και φορτώνει τα κέρδη των εργολάβων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη και βαριά φορολογία

Η πολιτική της διοίκησης του κ. Καλαφατέλη, ακολουθεί πιστά τις επιταγές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την πολιτική δηλαδή που προστάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόδειξη της προσύλωσης στην αστική διαχείρηση είναι πως η ζωή και η καθημερινότητα για τον λαό του δήμου μας δεν έχει αλλάξει. Τα ανταποδοτικά τέλη μένουν, οι ίδιοι εργολάβοι με την προηγούμενη διοίκηση συνεχίζουν να κερδίζουν παρέχοντας πολύ ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες, η βαριά φορολογία, η ανυπαρξία δομών που ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης του δήμου και καλούμε τα λαϊκά και εργατικά στρώματα, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ της περιοχής, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και την νεολαία να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την πολιτική, που ακολουθεί η δημοτική αρχή, πολιτική δηλαδή που προωθούν περιφέρεια, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παντελόγλου Τεύκρος

Πανάγος Παναγιώτης

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ