Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: Από τη “Μήδεια” στην “Ελπίδα”

Από τη «Μήδεια» στην «Ελπίδα»: τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να πηγαίνει από τη μια αποτυχία στην άλλη, λες και το έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει ακόμα και τη Κεντρική Κυβέρνηση. Τι κρίμα που δεν μπορεί να υποσχεθεί και νέες αποζημιώσεις – έκτακτο βοήθημα (600€!!!) – γιατί ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει τις περσινές από τη «Μήδεια».

Όμως την αντέγραψε η Κυβέρνηση και επιβάλει, δήθεν, στην Αττική Οδό να δώσει αποζημίωση 2.000€ και στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1.000€ – κι αν τα πάρουν – αλλά κυρίως να τους προστατεύσει από τα χειρότερα μέσω δικαστικής διεκδίκησης από τους πληγέντες. Και φυσικά για τον ΔΕΔΔΗΕ και πάλι απόλυτη σιωπή, περί αποζημίωσης, καθώς εκεί υπάρχουν τα «Golden Boys» της Κυβέρνησης με τους παχυλούς μισθούς και τα «bonus» και για παραιτήσεις ούτε κουβέντα.

Η επιχείρηση μετάθεσης των ευθυνών της και μάλιστα σε μια πιο ήπια χιονόπτωση και χιονόστρωση συγκριτικά με τη «Μήδεια» και η επικοινωνιακή προσπάθεια των φιλικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αλλά και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να εξωραΐσουν:

  • την παντελή απουσία οργανωμένου και δημοσιοποιημένου σχεδίου, παρά τις ανοιχτές μας επιστολές, που έγκαιρα αποστείλαμε,
  • την πλήρη αποτυχία έγκαιρου και επαρκούς αποχιονισμού, αφού ακόμα υπάρχουν δρόμοι κλειστοί ή δρόμοι παγοδρόμια
  • την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα του δημοτικού μηχανισμού σύμφωνα και με όσα δημοσιοποίησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου,
  • οι κυκλοφοριακές δυσκολίες (φύγε εσύ – έλα εσύ) με το όπως – όπως άνοιγμα του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οδικού δικτύου, ακόμα και από τον εργολάβο της Περιφέρειας
  • το νέο Βατερλό της δημοτικής αρχής και σε αυτό το καιρικό φαινόμενο που δείχνει περίτρανα ότι τα πάθημα της «Μήδεια» δεν έγινε μάθημα για την «Ελπίδα»…

Τα περί προετοιμασμένης και έμπειρης πλέον δημοτικής αρχής, που υποτίθεται πως δεν αιφνιδιάζεται, τα περί οργανωμένου Δήμου, που υποτίθεται πως είναι σε διαρκή ετοιμότητα, τα περί μηχανισμών, που υποτίθεται πως είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση, όπως είπε με απύθμενο θράσος ο Δήμαρχος τη στιγμή που για 5η ημέρα κινδυνεύουμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ακούγονται μόνο σαν κακόγουστο ανέκδοτο.

Η φερόμενη ως η καλύτερη δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποφύγει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν: Μήπως δεν είναι μόνο ανεύθυνη;;; Μήπως η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει είναι δουλειές με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους των δημοτών;;; Μήπως δεν κάνουν έργο αλλά μπίζνες με φίλους, συγγενείς, κουμπάρους και τους χρηματοδότες της;;;

Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά της, που δεν είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Η δημοτική αρχή, εκτός από την αποτυχία της, που δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, στο επίπεδο της διαχείρισης κρίσεων, δέχτηκε και ένα ισχυρό πλήγμα στον σκληρό πυρήνα της πολιτικής της.

Αντιδήμαρχοι, παραταξιακά στελέχη – σύμβουλοι και τεχνοκράτες (όπως ο νέος Γενικός Γραμματέας) που προσλαμβάνονται, συγκριτικά, με υψηλούς μισθούς και πληρώνονται όλοι τους από τα έσοδα ενός ελλειμματικού προϋπολογισμού του Δήμου, αναλαμβάνουν και παίρνουν Αριστα(!!!), να προωθήσουν ανενδοίαστα τις πολιτικές της Κεντρικής Κυβέρνησης και των συμφερόντων, που την στηρίζουν, με την εκχώρηση κάθε υπηρεσίας και έργου στους ιδιώτες είτε με απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων (μόνο Μήδεια και πυρκαγιές 4.000.000 περίπου) είτε και με συμπράξεις (προγραμματικές συμφωνίες κ.α.). Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί που απομυζούν τελικά και το υστέρημα του Δήμου, μας έχουν φλομώσει με απίστευτες μεθοδεύσεις και επιχειρήματα για την ανάγκη να χρησιμοποιούν, σχεδόν παντού, τον ιδιωτικό τομέα γιατί είναι αποτελεσματικός, οργανωμένος, ευέλικτος και πάντα διαθέσιμος όταν πρόκειται να αυξήσει τα κέρδη του και άλλα πολλά με το ίδιο περιεχόμενο και το ίδιο πολιτικό στίγμα.

Δυστυχώς και η δημοτική αρχή και οι ιδιώτες δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται σε κάθε περίπτωση τα τελευταία χρόνια. Οι δημότες έχουν βιώσει στην κυριολεξία αυτή τη συνεχή δοκιμασία, που τους επιβάλλεται, και τελικά καλούνται να τη χρηματοδοτήσουν, εκ των πραγμάτων (π.χ. έργα που απεντάσσονται λόγω κρίσιμων αστοχιών διαχείρισης ), σε βάρος των οικογενειακών και προσωπικών τους αναγκών. Στη περίπτωση των καιρικών φαινομένων και ειδικότερα της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίδα» έχουμε ένα πρωτοφανή συνδυασμό ανευθυνότητας και χοντρόπετσης πια υποκρισίας.

Έχουμε να κάνουμε αποδεδειγμένα πλέον με μια δημοτική αρχή η οποία είτε σέρνεται κυριολεκτικά πίσω από τα γεγονότα, είτε ολιγωρεί γιατί αυτό εξυπηρετεί τις πελατειακές της σχέσεις με τους ημέτερους ιδιώτες και μη, είτε δεν θέλει και δεν μπορεί να διδαχτεί από όσα έχουν προηγηθεί και δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη, στοιχεία που την καθιστούν άκρως επικίνδυνη για τους δημότες.

Η λύση είναι μόνο μια ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς και στην αδιέξοδη πολιτική τους.  Η μόνη διέξοδος είναι η οργάνωση και η διεκδίκηση. Αποδείχθηκε και από την «Μήδεια» και από τις πυρκαγιές και από την «Ελπίδα» ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διονύσου

 

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ