Λαϊκή Συσπείρωση: “Η ποιότητα ζωής των δημοτών δεν είναι επικοινωνιακό σόου μονολόγων”

Το κατάλαβε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο;;;

Εκνευρίστηκε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο επειδή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μιλήσουν και αυτοί για την «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς δεν σεβάστηκε την «συμφωνία(!!!)»  όλα να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση. Γεγονός που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης το τήρησαν. Μάλιστα, κρυπτόμενος πίσω από τον Κανονισμό είπε με αλαζονεία «δεν θα μου καθορίσετε εσείς τι θα πω…» στην διαδικασία προ ημερησίας διάταξης.

Δυστυχώς ο εκνευρισμός του για ακόμα μια φορά δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τόσο ο ίδιος όσο και οι «Ηρακλείς του Στέμματος» τρία απλά πράγματα:

Πρώτον ότι η ποιότητα ζωής των δημοτών δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακό σόου μονολόγων του «όλα πήγαν τέλεια»  στο οποίο συχνά πυκνά διολισθαίνουν η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο εκνευρισθείς στο πρόσφατο Δ.Σ. Δήμαρχος. Οι δημότες που έχουν το «προνόμιο» να κατοικούν στο Δήμο Διονύσου δεν μπορεί, με το που ξυπνάνε,  να έχουν την έγνοια αν θα μπορέσουν να πάνε στη δουλειά τους, αν η ζωή και οι κόποι τους κινδυνεύουν, αν οι κατοικίες τους υποστούν ζημιές και αν θα κοπεί το ρεύμα ή το νερό κάθε φορά που συμβαίνουν τα όποια καιρικά φαινόμενα το χειμώνα ή οι πυρκαγιές το καλοκαίρι ή νομοθετεί η Κυβέρνηση και όχι μόνο. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην ποιότητα ζωής τους την οποία πληρώνουν πολύ ακριβά και έχουν την απαίτηση να τους παρέχεται σε κάθε περίπτωση, χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες «του γλυκού νερού», και μόνο όταν έχει καλό καιρό.

Δεύτερον ότι οι Παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαμαρτυρήθηκαν δεν το έκαναν για να περάσουν την ώρα τους ή να απαξιώσουν θεσμούς και τον Κανονισμό ή να απογοητευτούν οι δημότες που παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα αλλά γιατί βρίσκονται απέναντι σε μια δημοτική αρχή και ένα Δήμαρχο που χρησιμοποιεί, χωρίς ντροπή, το νόμο «Θεοδωρικάκου» και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης όχι ως ευκαιρία να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα αλλά για την ανεξέλεγκτη λήψη αποφάσεων και για την ικανοποίηση των ημετέρων μέσω κυρίως των απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τους δημότες μήπως και προς τη λήξη της θητείας τους σοβαρευτούν και σταματήσουν τον ολισθηρό τους κατήφορο ώστε να υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης από μια νέα και κυρίως διαφορετική δημοτική αρχή και Δήμαρχο.

Τρίτο και σπουδαιότερο οι δημότες έχουν πλέον καταλάβει και νοιώθουν στο πετσί τους την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, την αδυναμία τους να συντονίσουν ακόμα και τις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε η παροχή των τόσο ακριβών υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση των δημοτών να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Το ερώτημα τους προς το Δήμαρχο και την «ομαδούλα» του είναι: πως τελικά διαχειρίζεται τα ανταποδοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους, που εισπράττονται, έχουν ιδέα αν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι οι δημότες ειδικά αυτή τη περίοδο της μεγάλης ακρίβειας, του υψηλού πληθωρισμού και των χαμηλών μισθών, εκτός από τα Golden Boys της Κυβέρνησης ή ως πότε θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται όσους τελικά πληρώνουν για να καλύπτονται οι επισφάλειες όσων συστηματικά δεν πληρώνουν;;;

Οι λογαριασμοί των δημοτικών τελών και φόρων και μάλιστα όταν έχουμε και βεβαιώσεις, που έχουν αναδρομικό χαρακτήρα τουλάχιστον πενταετίας από υπαιτιότητα του Δήμου, σε συνδυασμό με τους άλλους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, όταν φτάνουν στο σπίτι κάνουν του δημότες να χλωμιάζουν.

Η πραγματική ζωή δεν έχει καμιά σχέση με όσα στους μονολόγους του προβάλλει ο Δήμαρχος και η «ομαδούλα» του. Οι πολιτικές τους επιλογές του «βλέποντας και κάνοντας» και η πλήρης υποταγή τους στις εντολές και τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης κάνει το 99% των δημοτών να «κιτρινίζουν» από τα νεύρα τους βλέποντας εν έτει 2022 να μην  μπορούν να καλυφθούν οι πραγματικές τους ανάγκες, να διασπαθίζονται τα έσοδα του Δήμου και να βιώνει την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την πλήρη ανησυχία για το τι θα του ξημερώσει η επόμενη ημέρα.

Ας εκνευρίστηκε λοιπόν ο Δήμαρχος και οι «Ηρακλείς του Στέμματος» από τις αντιδράσεις των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης γιατί μπορεί ίσως με αυτό τον τρόπο να καταλάβει ότι η πραγματική ποιότητας ζωής του δημότη δεν είναι ούτε στα γραφεία του Δημαρχείου ούτε στις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις, που επιδίδονται μετ’ επιτάσεως, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν της διοίκηση.

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι η πιο αποτυχημένη από την ίδρυση του «καλλικρατικού» μας Δήμου καθώς αδιαφορεί για την καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και έχει προκαλέσει με την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» τέτοια ζημιά που ένα δικαστήριο δεν θα μπορούσε να βρει οποιοδήποτε ελαφρυντικό και θα τους καταδίκαζε παμψηφεί.

Λύση με την δημοτική αρχή Καλαφατέλη και κάθε άλλη όμοιά της πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους του δημότες ότι δεν υπάρχει. Πρέπει επιτέλους να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάρουν τις τύχες του Δήμου στα χέρια τους τώρα(!!!) καταδικάζοντας τις πολιτικές τους μια κι έξω. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ