ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Κάλπικος ο καυγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ”

«Κάλπικος ο καυγάς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Πρόστυχα ψευτοδιλήμματα»

Ενισχυμένη εποπτεία και νέα αντιλαϊκά μέτρα περιγράφονται στην πρόσφατη αποκαλυπτική έκθεση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Οι αναφορά της έκθεσης στις «εκκρεμότητες» που πρέπει να διευθετήσει η επόμενη κυβέρνηση συγκροτούν το κυβερνητικό πρόγραμμα, που δεσμεύονται να εφαρμόσουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.Σ’ αυτό περιλαμβάνονται ως προτεραιότητες:

• οι πλειστηριασμοί στη λαϊκή κατοικία
• Περισσότεροι φόροι και χαράτσια, όπως ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ.
• Νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, αν εφαρμοστούν πιθανές αποφάσεις για χορήγηση αναδρομικών.
• Το πετσόκομμα των επιδομάτων αναπηρίας.
• Οι ιδιωτικοποιήσεις (Εγνατία ΑΕ, ΔΕΠΑ,αεροδρόμια, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ, λιμάνια, κ.ά.)
• Η κάλυψη των πρωτογενών πλεονασμάτων, μέτρα επιπλέον φοροληστείας5,8 δισ. Ευρώ έως το ’21.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους τους διάφορους «μπαλαντέρ»συνδιαχείρισης όπως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εμπαίζουν ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους. Προσπαθούν αν συγκαλύψουν την εξόφθαλμη ταύτισή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι όλα θα γίνουν όπως προβλέπουν οι συμφωνίες με τους «θεσμούς».Η ΝΔ πλειοδοτεί ότι ως η επόμενη κυβέρνηση θα ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, εκεί που «βάλτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτήν την αποκαλυπτική ταύτιση ήρθε να συγκαλύψει ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες». Για να εμποδίσουν,δήθεν,την κυβέρνηση να στηρίξει τάχα «όλους όσοι έβαλαν πλάτη για να βγούμε από τα μνημόνια».Έθεσε το πρόστυχο ψευτοδίλημμα των εκλογών, ότι αν δεν παραμείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας», παίζοντας με την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, που φυτοζωούν και αγωνιούν για το εισόδημα και τη δουλειά τους, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που και ο ίδιος συνέχισε και κλιμάκωσε.

Είναι καθαρό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται για τα «μάτια» του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, των επιτελείων της ΕΕ. Σήμερα μπροστά στις εθνικές εκλογές και με δεδομένο το προβάδισμα της ΝΔ, γίνεται προσπάθεια να στηθεί μια αντιπαράθεση γύρω από το ποιος έχει το λιγότερο αντιλαϊκό σχέδιο.Για το ποιος είναι το μικρότερο κακό! Προωθούν κάλπικές διαχωριστικές γραμμές για να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους, για να εκβιάσουν τη συναίνεσή τους στην σφαγή των δικαιωμάτων τους, στην αποδοχή της άθλιας εκμετάλλευσης που δέχονται.

Ο «καβγάς» του ΣΥΡΙΖΑ με τους «συντηρητικούς κύκλους της ΕΕ» είναι στημένος! Η πραγματικότητα όμως είναι μία: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο. Ο πρώτος το εφάρμοσε με συνέπεια έως τώρα και η δεύτερη ανυπομονεί να πάρει τη σκυτάλη! Είναι το σχέδιο, που στον πυρήνα του έχει στόχο το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη και οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας το λαό από το κακό στο χειρότερο, υποβάλλοντάς τον σεθυσίες δίχως τέλος. Αυτό το σχέδιο δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από τις διαφορές που προβάλλει ο καθένας.

Σ’ αυτό το σχέδιο, στο σχέδιο του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους, ο λαός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά, να αντιτάξει το δικό του σχέδιο, που στον πυρήνα του έχει τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και στους αγώνες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ