Μ.Φιλιππουπολίτου: “Όποια δημοτική αρχή εκλεγεί, οφείλει να εκπαιδεύσει τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος”

Το Μέλος Δ.Σ.του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου απευθύνεται στους υποψήφιους Δημάρχους και Συμβούλους. 

Γράφει η Μαρουσώ Φιλιππουπολίτου-Κωνσταντουλάκη *

Προς Υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Απευθύνομαι ως δημότης και πολίτης αυτού του τόπου στα πολλά υποσχόμενα πρόσωπα που σε λίγο καιρό θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.

Στις καθημερινές βόλτες με τα σκυλιά βλέπω και παρατηρώ συγχρόνως την ασχήμια και την ομορφιά.

Τα καλοχτισμένα σπίτια, οι περιποιημένοι κήποι , οι μικρές ελεύθερες οάσεις πράσινου και στον περίγυρο σκουπίδια διαλυμένα σε αποσύνθεση, ανάκατα ανακυκλώσιμα με αστικά απορρίμματα, οικοδομικά υλικά παρατημένα, κάποια μάλιστα πολύ τοξικά για το περιβάλλον ,όπως ο πετροβάμβακας κ.α., κλαδιά από κοπή δέντρων και θάμνων των όμορφων σπιτιών.

Ένα άμορφο, κακότεχνο και γκροτέσκο θέαμα, “άθλιον ιδέσθαι”.

Οπωσδήποτε η ατομική ευθύνη , η στάση του κάθε πολίτη απέναντι στον εαυτό του και στο περιβάλλον της γειτονιάς του, απέναντι στο συγκάτοικο, το συνδημότη, τον απλό περαστικό είναι θέμα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο.

Θεωρώ όμως πως όποια παράταξη τελικά αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου , οφείλει να βάλει στις άμεσες προτεραιότητές της την εκπαίδευση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων και την οφειλόμενη συνεπή συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον.

Γιατί; Διότι δυστυχώς ήδη για τα αυτονόητα χρειαζόμαστε οδηγίες και κανονισμούς αξιοπρεπούς και ανθρώπινης επιβίωσης .

Η κ.Μ.Φιλιππουπολίτου – Κωνσταντουλάκη είναι συνταξιούχος Εκπαιδευτικός & Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ