Μαρία Απατζίδη: Ερώτηση στη Βουλή για τη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση ερώτησης για Στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 11/12/2019 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Η κα Απατζίδη αναφέρθηκε στο θέμα της στελέχωσης των Τμημάτων Ένταξης των σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, περιορίζονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Φυσικών Επιστημών, με άμεσο αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης υποστήριξης και εκπαίδευσης των μαθητών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Η κα Απατζίδη συνέχισε επισημαίνοντας ότι η κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών, έχει επισημανθεί από πολλές ενώσεις και όργανα των εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα διορθωτική παρέμβαση, τότε μεγάλος αριθμός μαθητών θα αποκλειστεί από την υποστήριξη που προσφέρεται στα Τμήματα Ένταξης.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί η ομαλή και ολοκληρωμένη υποστήριξη και κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών
Από το Γραφείο Τύπου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ