Μαζί για τον Διόνυσο: Προτάσεις για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Διόνυσος, 18 Μαϊου 2020

Προτάσεις της παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο”, για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η χώρα μας, από σήμερα, Δευτέρα 18 Μάιου, περνάει σε μια ακόμα «επόμενη φάση», στην  οποία συμπεριλαμβάνεται και η επανέναρξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού.  Με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της Γ,Γ, Αθλητισμού,  κρίνεται χρήσιμο το «άνοιγμα» των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η παράταξη μας, μεταξύ άλλων, προτείνει:

  1. Να ληφθεί  πρόνοια για την προετοιμασία/προπόνηση των μαθητών/τριών που είναι υποψήφιοι για εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Στρατιωτικές και λοιπές σχολές, μέχρι το τέλος των εξετάσεων.
  2. Να ληφθεί πρόνοια για την προπόνηση των αθλητών/τριών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα και διεκδικούν διακρίσεις και κατ’ επέκταση την προβλεπόμενη από τους νόμους μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, μέχρι την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.
  3. Να ανοίξει το Κόκκινο Χωράφι στην Δροσιά και το Γήπεδο του Διονύσου, όπως και οι λοιπές εγκαταστάσεις (μπάσκετ , τένις κλπ),  και για τους ελεύθερα αθλούμενους πολίτες με τους περιορισμούς που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (π.χ. χρονικός περιορισμός, δημιουργία ολιγομελών τμημάτων κλπ).

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου

α) να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας

β) να αξιοποιηθούν με σχέδιο όλες οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε τα αθλητικά σωματεία και οι πολίτες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν τις δραστηριότητές τους.

γ) να καταρτιστεί σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία και χρήση των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων

Με την ευκαιρία, κρίνουμε απαραίτητη α) ην αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου με νέα σύγχρονα μηχανήματα και την πρόσκληση Γυμναστών μέσω του προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και β) την βελτίωση, όλων των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ του Δήμου μας.

Η Σ.Ε. της Παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ