Νίκος Καρυστινός: “Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν ήρθε για να γκρεμίσει αλλά για να χτίσει”

Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/7 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, για θέματα παιδείας του Δήμου Διονύσου. 

Η Δύναμη Ευθύνης πιστεύει στην διαβούλευση. Το απέδειξε χτες. Επιχειρήθηκε μια πρώτη προσέγγιση των ζητημάτων της παιδείας στο Δήμο μας. Και πράγματι φορείς και συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν καθολικά. Το ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου γέμισε ασφυκτικά. Παρευρέθηκαν διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων, εκπρόσωποι των περισσοτέρων δημοτικών παρατάξεων, μέλη και εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΔΕΔ και ενδιαφερόμενοι δημότες.

Κατά την άποψή μου προέκυψαν δύο βασικά συμπεράσματα :
1. Η αυτοδιοίκηση παραμένει η πιο κοντινή στο πολίτη μορφή εξουσίας. Ο “αυτοδιοικητικός πολιτικός” βρίσκεται πιο κοντά στην κοινωνία από οποιονδήποτε άλλο. Οφείλει να την ακούει, να λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα και τους φόβους της, να συνθέτει απόψεις και τελικά να συνδιαμορφώνει και να υλοποιεί την πολιτική του, προς όφελος του τόπου του.

2. Τα ζητήματα της παιδείας (πρωτίστως) δεν προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση. Τα προβλήματα που προκύπτουν πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά από όλους μας μαζί. Η Δύναμη Ευθύνης δεν ήρθε για να γκρεμίσει. Ήρθε, για να χτίσει. Για αυτό και το κάλεσμά της απευθύνεται σε όλους.

ΥΓ : Η απουσία των εκπροσώπων της απερχόμενης δημοτικής αρχής από την χτεσινή συνάντηση δεν ήταν ευχάριστη. Παρά ταύτα είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του θεσμικού τους ρόλου μέχρι την 1η.9.2019 (ή τη νόμιμη αντικατάστασή τους) και θα επιλύσουν τα επείγοντα ζητήματα, που οι εκπρόσωποι των σχολικών φορέων μας ανέπτυξαν χτες με λεπτομέρειες. Το σχολικό έτος πρέπει να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Νίκος Καρυστινός”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ